Húsvétváró Tavaszi Vásárt és Sonkaversenyt rendeznek Szentlőrincen, Buday Péter sztárséffel

2018. március 22. csütörtök 09:43

Húsvétváró Tavaszi Vásárt és Sonkaversenyt rendeznek Szentlőrincen, Buday Péter sztárséffel

Húsvétváró programokat rendeznek a szentlőrinci vásártéren március 24-én. A tavaszi vásár mellett sonkaverseny is tartanak. A Baranya Megyei Vállalkozói Központ (BMVK) által szervezett esemény - amelyet tavaly nagy sikerrel rendeztek meg - vendége Buday Péter sztárszakács lesz. 


Hagyományteremtő szándékkal hívta életre tavaly a Szentlőrinci Sonkaversenyt a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, ami bár akkor bolondok napjára esett, egyáltalán nem április tréfa volt. Igen sikeresnek bizonyult a rendezvény, a szervezőknek és a látogatóknak sem kellett csalatkozniuk.

A szakmai megmérettetésre már első alkalommal sokan jelentkeztek, huszonöt mintát neveztek a versenyre. A baranyaiak mellett az ország más részeiből is érkeztek termelők, valamint a határon túlról is.

- Fontosnak érezzük a hazai termelők és termékeik helyzetbe hozását, ezért e programunk kapcsán is elsősorban a helyi termékeket helyezzük középpontba - nyilatkozta lapunknak Pohl Marietta, a BMVK ügyvezető igazgatója. - A versenyre helyi és az ország távolabbi részein működő termelőket, vállalkozásokat és cégeket egyaránt várunk. Már az első alkalommal is szép számmal voltak érdeklődők és öröm számunkra, hogy már induláskor egy sikeres szakmai eseményt tudunk tartani.

A versenyre szombaton reggel kilenc óráig várják a nevezéseket.

Ízelítő a nap kínálatából:
- Sonkaverseny és kóstoló, füstöltáruk és sonkák vására
- Buday Péter séf, mesterszakács főző show-ja 13 órakor.
- Helyi élelmiszerek és kézműves termékek vására
- Gyerekeknek arcfestés és különféle kreatív apróságok készítése a húsvétvárás jegyében 10 és 12 óra között, vagy igény szerint tovább is!

Amit készítesz, hazaviheted!

A vásár 9-től 14 óráig tart nyitva.
Információk 72/214-050

Támogató az Agrármarketing Centrum.                          

A rendezvényt minden időjárási körülmény mellett megtartják, ha szükséges, szabad térre nagy pavilonokat is felállítanak, hogy egy esetleges kedvezőtlen időjárás esetén is fedett térben vásárolhasson az érdeklődők.

A rendezvény látogatása ingyenes.

(X)