Horvát anyanyelvűek énektalálkozóját tartották Versenden

2020. október 10. szombat 15:20

Horvát anyanyelvűek énektalálkozóját tartották Versenden

A Pécsi Egyházmegye számára fontos a helyi sajátosságok, kultúra, hagyományok megóvása, támogatása, ezért a területen élő nemzetiségeket referatúrák fogják össze, támogatva őket sajátos és identitásukat őrző programok, tematikus napok megszervezésében, illetve abban, hogy anyanyelvükön bemutatott szentmisén vehessenek részt. 

 

 

A horvát referatúra szervezésében idén is megrendezték a horvát anyanyelvű hívek hagyományos énektalálkozóját október 3-án.

A program közös énektanulással indult, majd rövid koncerttel és szentmisével zárult a nap, melyet Darnai Ágoston referens atya a betegekért ajánlott fel.

A találkozóra Kátolyból, Nagykozárból, Pécsről, Kökényből, Harkányból, Pécsudvardról érkeztek a résztvevők, akik mindegyike rendszeresen teljesít énekszolgálatot templomaikban.

A következő találkozó október 18-án lesz 11.00 órától közös énektanulással, majd 16.00 órakor a pécsi Szent Ferenc templomban bemutatásra kerülő szentmisével.

Kollár Ákos, fotók készítésével rendszeresen segíti a referatúra munkáját, alkotásait hamarosan egy kiállításon is megtekinthetjük.

Forrás: Pécsi Egyházmegye