Holtan találtak rá az eltűnt mohácsi horgászra Dunaszekcső térségében

2021. szeptember 29. szerda 19:29

Holtan találtak rá az eltűnt mohácsi horgászra Dunaszekcső térségében

Amint arról hírt adtunk, szombaton este nyoma veszett egy mohácsi férfinek, aki horgászni indult a Dunára. Lapunk információi szerint Dunaszekcső térségében, holtan találtak rá.

 

Közösségi oldalon tette közzé a felhívást vasárnap este Póth Sándor: „Kérem a segítségeteket! Eltűnt a barátom! A Duna jobb - és bal partján a bátai lábasházaktól az országhatárig a vízen közlekedőkhöz fordulok. Szombaton a délutáni vagy esti órákban horgászcsónakjából a Dunába eshetett, sötétedésig nem találtak meg. A keresést holnap, azaz hétfőn is folytatjuk. Kérem, hogy figyelmesen haladjatok bármelyik irányba a fent leírt szakaszon és ha bármit találtok, azonnal jelezzétek a hatóságok felé. A legkisebb, jelentéktelenek tűnő dolog is lényeges lehet!"

 

 

- Vasárnap reggel értesültem róla, hogy már szombaton este egy fél 8-as telefonhívás alkalmával a válasz az volt, „a hívott szám nem kapcsolható". Azonnal próbáltam a keresésére indulni. A dunafalvai polgárőrök parancsnokától értesültem arról, hogy a csónakját lehorganyozva, benne a vízbe dobott két pecabottal vasárnap reggel találták meg - mondta akkor lapunknak nyilatkozva Póth Sándor.


- A bátai horgásztanyáján járva egyértelmű vált számomra, hogy a barátom, mielőtt szokásos horgászatára indult, feltehetőn vacsorázott. A csónakját látva úgy tudom megítélni, hogy miután a pecabotokat bedobta, még állt a csónakban, mert a széke nem volt felállítva.


- Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy megbillent a csónak és kiesett belőle - jegyezte meg Póth Sándor.

Sajnos a balsejtelme beigazolódott, lapunk információi szerint ugyanis az eltűnt férfi holttestére Dunaszekcső térségében, a jobb parti kövezésen talált rá egy horgász.

Képünk illusztráció.

 

M. B.