Hipp-hopp, eltűnt az InforMAyerből az Önkormányzati Hírek - S megjelent másholl

2020. május 28. csütörtök 10:01

Frissítve: 2020. május 28. csütörtök 19:18

Hipp-hopp, eltűnt az InforMAyerből az Önkormányzati Hírek - S megjelent másholl

Frissítve Mayer Antal nyilatkozatával! "Sajnos az Önkormányzati Hírek a járványhelyzet alatt hűtlen lett hozzánk", olvasható az InforMAyer honlapján. A kiadvány több mint egy évtized után nem Tunás lapjában, hanem egy új hirdetőújságban jelent meg. Megkérdeztük az önkormányzatot, miért. 

 

Meglepődve tapasztalták a mohácsiak, hogy a járványt követően a héten ismét megjelent InforMAyerben nem találták meg az Önkormányzati Híreket. 

A lap mellékleteként több mint egy évtizede megjelenő kiadvány egy másik hirdetőújságban található meg.

Tunás csak annyit írt, kommentálva az eseményeket, hogy "sajnos az Önkormányzati Hírek a járványhelyzet alatt hűtlen lett hozzánk".

Megkérdeztük az önkormányzatot, mi az oka a váltásnak, ki és miért döntött így. Amint válaszolnak (néha szoktak), frissítjük írásunkat.

Frissítve: megérkeztek az önkormányzat válaszai. Ugyan nem arra feleltek, amit kérdeztünk ( Ki és milyen indokkal bontotta fel a szerződést az InforMAyert kiadó céggel? Hogyan választották ki az új vállalkozást a feladatra? Ki és mennyi időre szóló szerződést kötött velük?), de azért közöljük.

Természetesen kíváncsiak vagyunk Mayer Antal, Tunás álláspontjára is, reményeink szerint hamarosan azt is közreadhatjuk.

Tehát az önkormányzat közleménye:

" Csalódással tapasztaltuk, hogy a közösségi médiában a napokban különböző alaptalan spekulációk kaptak szárnyra az Önkormányzati Hírek megjelenésével kapcsolatban.

Mindez azért sajnálatos, mert meggyőződésünk szerint konszenzusos megoldás született, melyet - úgy tűnt - minden érintett fél megértett és elfogadott.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően azonnal cselekednünk kellett, a kiemelt feladatok között pedig ott szerepelt az emberek minél szélesebb körű tájékoztatása. Az internetes felületek melletta városi televízió és egy regionális kereskedelmi rádió kínálta lehetőségekkel is éltünk. Az azonban kezdettől fogva világos volt, hogy elengedhetetlen a hagyományos, papír alapú kommunikáció, hiszen a mohácsiak egy része, talán éppen a vírus által legsebezhetőbb réteg, még mindig így értesül a helyi eseményekről.

Az ingyenesen elérhető információs hetilapunkat közel két évtizeden át mellékletként megjelentető kiadóval három alkalommal egyeztettünk, hogy a folyamatosságot fenntartva továbbra is rajtuk keresztül juthassunk el a lakosokhoz."


Több javaslatot is tettünk.Bár az idő sürgetett, mégis türelemmel, közösen mérlegeltünk, de a cég képviselője rendre úgy nyilatkozott, hogy az adott körülmények között lapja határozatlan ideig nem tud megjelenni, és nem tudja vállalni az Önkormányzati Hírek megjelentetését sem.Ezt tiszteletben tartottuk. Hangsúlyozzuk, vele tárgyaltunk elsőként, a szerződés szüneteltetését pedig ő kérelmezte. Nemleges válaszait követően kényszerültünk arra, hogy egyéb áthidaló megoldást keressünk, amit vele is közöltünk.Senkinek nem döntöttünk a feje fölött, senkit nem szúrtunk hátba.

Visszautasítjuk azt a feltételezést, miszerint előre kitervelten, rossz szándéktól vezérelve bárkit félre akartunk volna állítani, el akartunk volna lehetetleníteni, hogy mást „hozzunk helyzetbe." Jóhiszeműen, tájékoztatási kötelezettségünket és a lakosság érdekeit szem előtt tartva jártunk el. Úgy véljük, akkor viselkedtünk volna helytelenül és felelőtlenül, ha bizonytalan ideig, akár hónapokig lemondtunk volna a nyomtatott alapú tájékoztatásról a veszélyhelyzetben.

Őszintén reméljük, hogy most, amikor az összefogásnak kell első helyen állnia, megszűnik a hangulatkeltés és a vádaskodás, mely méltatlan a tényeket erősen torzító bejegyzés közzétevőjéhez éppúgy, mint városunk közéletéhez."

Frissítve! 

Mayer Antal, Tunás lapunknak nyilatkozva azt mondta, egyelőre nem kívánja kommentálni az önkormányzat közleményét. Hozzátette, azért , mert azt olvasva annyira kiakadt, hogy attól tart, stroke-ot kap.

Azért mindenki megnyugtatására közölte a pontos időt: 19:16

 

 

 

M. B.