Havas tájakra ébredhettünk Baranyában - A sűrű köd is okozhat gondokat a közlekedésben

2020. január 14. kedd 07:50

Frissítve: 2020. január 14. kedd 08:03

Havas tájakra ébredhettünk Baranyában - A sűrű köd is okozhat gondokat a közlekedésben

Több helyütt is fehér lett a táj reggelre Baranyában. A főutak sónedvesek, a mellékutakon találkozhatunk csúszós útszakaszokkal. A meteorológusok tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek.

 

Kedd reggelre vékony hóréteg festette varázslatosra a tájat Baranyában, a Mecsekben, Pécsett, Mohácson és más településeken is szállingózott a hó éjszaka, sőt, még a reggeli órákban is hullt a hó.

A közlekedésben nincs fennakadás, a főutak sónedvesek, de azért elkél az óvatosság, a mellékutakon lehetnek havas, csúszós szakaszok.

 

 

 

Keddre is az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden is nagyrészt borult, párás és foltokban ködös lesz az idő, csak a dunántúli illetve a dél-alföldi tájakon valószínű némi napsütés. A borult, ködös tájakon bárhol előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás.

Megjegyezték, hogy a hegyekben az alacsonyszintű rétegfelhőzet miatt a hegyek lábánál kedvezőtlenebbek a látási viszonyok, de 600-700 méteres magasság felett már tiszta az égkép.

Az előrejelzés szerint kedden hajnalra mínusz 6 és 0 fok közé hűl le a levegő. A nappali maximumok a borult, párás helyeken 0, a napos tájakon 5 Celsius-fok körül alakulnak.

 

EQM - Fotó: Dittrich Éva