Hatvan éve szentelték pappá Mayer Mihály nyugalmazott püspököt

2024. május 13. hétfő 11:25

Hatvan éve szentelték pappá Mayer Mihály nyugalmazott püspököt

Nagy ünnepre készül a Pécsi Egyházmegye, két szentmisében két nyugalmazott püspök négy kiemelt évfordulóját ünnepeljük idén május 12-én, illetve június 29-én. 

 

 

A 2024-es esztendőben ünnepli Mayer Mihály (képünkön) nyugalmazott megyéspüspök pappá szentelésének 60. és püspökké szentelésének 35. évfordulóját, valamint ugyancsak ebben az évben ünnepli Bíró László nyugalmazott tábori püspök pappá szentelésének 50. és püspökké szentelésének 30. évfordulóját.

A jubileumi évfordulók méltó megünneplése jegyében Felföldi László pécsi megyéspüspök és a jubiláns püspök atyák nagy szeretettel hívják a Kedves Testvéreket a Pécsi Egyházmegye két városában, Szekszárdon és Pécsen tartandó hálaadó ünnepi szentmisékre, ahol az ünnepeltek a pap- és püspöktestvéreikkel közösen adnak hálát az elmúlt évtizedek kegyelmeiért.

Szekszárdon május 12-én, vasárnap 16.00 órakor kezdődik a jubiláns püspökök ünnepi szentmiséje 16.00 órai kezdettel az Urunk Mennybemenetele templomban.

A kiemelt ünnepi alkalom június 29-én, szombaton 10.30 órakor kezdődik a pécsi székesegyházban, ahol a jubiláns püspök atyákkal és vendégeikkel vehetünk részt szentmisén.

Forrás: Pécsi Egyházmegye