Hátitáskát rabolt egy férfi Pécsett, lecsukták

2024. április 15. hétfő 18:03

Hátitáskát rabolt egy férfi Pécsett, lecsukták

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.


A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított április 12-én, a délutáni órákban Pécsett, egy áruház parkolójában magához vette a sértettnek a bejárat mellett letett hátitáskáját, majd a helyszínről eltávozott.

A sértett észrevette, hogy a gyanúsított a táskájával együtt távolodik és utána indult.

Pár száz méter megtételét követően a sértett a gyanúsítottat utolérte, de a felszólítás ellenére a gyanúsított nem adta vissza a sértett táskáját, azt mondta, hogy az az övé.

Ekkor a sértett megpróbálta visszaszerezni a táskáját a benne lévő értékeivel, azonban a gyanúsított az arcán megütötte. A sértett ekkor a táskájának pántját elengedve a földre esett, ahol a gyanúsított több alkalommal, ismételten, kézzel megütötte azt hajtogatva, hogy nem adja vissza a táskát, majd a helyszínről eltávozott.

 

 

A sértett az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsított a sértettnek 34.645 forint kárt okozott, mely a nyomozás során lefoglalással megtérül.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbeztek, ezért a határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék