Hát ez fura: nem mérgezés, hanem egész más miatt pusztultak el a rendőrkutyák Mohácson

2021. február 13. szombat 08:28

Hát ez fura: nem mérgezés, hanem egész más miatt pusztultak el a rendőrkutyák Mohácson

Megérkezett a kirendelt állategészségügyi szakértők jelentése a három elpusztult rendőrkutya ügyében.

 

 

Amint arról beszámoltunk, állatkínzás miatt indított ismeretlen tette ellen nyomozást a rendőrség azt követően, hogy három rendőrkutya tetemére bukkantak egy járőrautóban.

Akkor az merült fel, hogy az állatokkal méreggel végezhettek.

Az ügy kapcsán akkor a rendőrséghez fordultunk, azt tudakolva, hogy amennyiben valós az értesülés, hogyan, milyen körülmények között történt a bűncselekmény. 

A hatóság megkeresésünkre nem cáfolta a történteket. Azt írták válaszukban, a rendőrség állatkínzás miatt nyomoz az ügyben, további felvilágosítást azonban az eljárás sikere érdekében nem kívántak adni.

Szombaton reggel viszont azt közölték, hogy az állatok a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő szerint hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el.

A nyomozás során beszerzett két különböző toxikológiai szakértői vélemény alapján az állatok halálát nem mérgezés okozta, a kutyák a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő szerint hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el.

A rendőrök az ügy iratait a további eljárás lefolytatása céljából megküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek.

Képünk illusztráció.

 

Forrás: BMRFK - Fotó: pixabay.com