Háromnapos fiesztát kínál Villányban a pénteken keződő őszi borfesztivál

2021. október 01. péntek 07:09

Frissítve: 2021. október 01. péntek 09:02

Háromnapos fiesztát kínál Villányban a pénteken keződő őszi borfesztivál

Csaknem harminc borászat mutatkozik be a gasztronómiai, kulturális és könnyűzenei programokkal tarkított, hagyományos dél-baranyai őszi borfesztiválon, az idén három napon át zajló, ma kezdődő Villányi Vörösbor Napokon.

 

 

A 33. alkalommal megrendezendő fesztivál színpadi produkciói  pénteken kezdődnek: mások mellett a Rudan Joe Akusztik, a Republic, a Bohemian Brass Band, a Vivat Bacchus és a Made in B lép fel.

Szombaton a Kelemen Kabátban, a Kowalsky meg a Vega, a Bartók Béla Férfikar, az Oti Voice & BASS, a LivingRoom Akusztik és a Konyha zenekar játszik.

A háromnapos ünnepi hétvégére csaknem harminc borászat és számos neves pincészet települ ki legjobb vörösboraival a rendezvénytérre, a pincesoron pedig a régió borai mellett ismét ételkülönlegességek várják a látogatókat, rétesek vagy például házi sajtok.

Pénteken a Diófás téren a Villányi Vadásztársaság trófeamustráját és vadpörköltkóstolóját tartják, szombaton napközben a kiállítások, konferenciák és a borakadémia programjai mellett ismét lesz borbarangolás Szársomlyó hegyén, traktoros Ördögárok-túra és a gyerekprogramokból sem lesz hiány. Délután szüreti felvonulás és ünnepélyes hordócsapolás várja a vendégeket.

A Vörösbor Napok zárónapján, vasárnap a villányi Attitude Balettcsoport bemutatója, a Mano Swing gyerekkoncertje és az Operett-Musical Voices "Borban a vígasság" műsora is várja a családokat a Diófás térre. A szervezők azt írták, hogy a rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható, kivéve a rendezvénytér nagyszínpad előtti lezárt területét. [$banner2

A MÁV közlése szerint várhatóan nagyobb utasforgalom miatt a Pécs-Villány-Magyarbóly vonalon a vonatok hosszabb szerelvénnyel közlekednek Villányba, illetve Magyarbólyra.

A fesztivál teljes időtartama alatt átlagosan kétóránként járnak a vonatok Pécs és Villány között, a menetidő 41-45 perc, a telje sárú menetjegy ára egy útra 745 forint. A kishatárforgalmi korlátozások miatt egyes vonatokról Villányban, illetve Magyarbólyban másik szerelvényre kell átszállni.

 

A szombat esti programokról hazatérők számára Villányból éjjel 1 órakor mentesítővonat indul Pécsre, minden állomáson és megállóhelyen megáll. A fesztiválvonatra a normál vasúti díjszabás szerint lehet jegyet váltani.

Szombat este a megszokottól eltérően a Pécsről 22:45-kor induló személyvonat  egészen Mohácsig közlekedik, Villányban nem kell pótlóbuszra átszállni.

 

A programokról, jegyekről az esemény honlapján, a villanyiborfesztival.hu/vorosbor címen olvashatók további részletek.

MTI