Három baranyai balesetnél is szükség volt a tűzoltókra

2021. február 04. csütörtök 18:30

Három baranyai balesetnél is szükség volt a tűzoltókra

Szerdán összesen négy olyan eset volt a megyében, amelynél a tűzoltóknak műszaki mentés kellett végrehajtaniuk, ebből három közlekedési baleset miatt. Mindhárom eset a pécsi hivatásos tűzoltók működési területén történt. 

 

 

Szerdán délelőtt, Pécsen, a Szigeti úton egy személygépkocsi az út melletti fém lámpaoszlopnak ütközött. Az autóban csak a járművezető utazott, akit a tűzoltók kiérkezéséig a mentőszolgálat szakemberei kiemeltek. A sérültet megvizsgálták, ellátták, majd kórházba szállították. A tűzoltó egység gépjárművet átvizsgálta és áramtalanította.

A déli órákban, Pécs külvárosi részén, a vasasi elágazóban (6. sz. főút) két személygépkocsi frontálisan ütközött, aminek következtében az egyik letért az úttestről és egy szántóföldre hajtott.

A pécsi hivatásos tűzoltók három egységgel érkeztek a helyszínre és egy sugár fedezete mellett - a gépkocsik áramtalanítása után - mindkét autóból a gépjárművezetőket feszítő-vágó berendezés segítségével kiemelték.

A sérülteket a mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták, ellátták, majd kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt az érintett szakaszon, a rendőrség terelte el a forgalmat.

Délután a Szentlőrinci úton ráfutásos baleset történt, ahol három személyautó volt érintett. Az eset során egy személy sérült. A tűzoltók a helyszínt biztosították és az egyik járművet áramtalanították.

Forrás: Katasztrófavédelem