Harminckét migránst tartóztattak fel éjjel Hercegszántónál

2022. május 21. szombat 09:20

Harminckét migránst tartóztattak fel éjjel Hercegszántónál

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások Hercegszántó térségében pénteken 23 órakor 32, szombaton 2 óra 20 perckor Csikériánál további 10 külföldit tartóztattak fel. A magukat afgán és szír állampolgárnak valló migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. 

 

 

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2022. május 21-én 0 óra 15 perckor Soltvadkert térségében intézkedés alá vontak egy járművet, amelyet egy német férfi vezetett, mellette utasként társa, egy szintén német állampolgárságú férfi ült.

A gépkocsi átvizsgálása során a rendőrök az autóban további 20 férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a két német állampolgár a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért velük szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfiakat előállították és őrizetbe vették.

A migránsokat - meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: BKMRFK