Hargitai János: most először reális lehetőség a mohácsi Duna-híd előkészítésének folytatása

2017. május 22. hétfő 08:31

Hargitai János: most először reális lehetőség a mohácsi Duna-híd előkészítésének folytatása

Mohács és térsége fejlesztési programjában már a rendszerváltás óta szerepel egy Duna-híd építése, de e beruházás előkészítésére igazán most nyílik lehetőség - hangsúlyozta Hargitai János országgyűlési képviselő, a Baranya megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos. 

- Orbán Viktor miniszterelnök először, méghozzá nyilvános fórumon, az MCS Vágóhíd közelmúltban tartott átadási ünnepségen jelentette be, hogy a híd építésére megvan a pénz, bár azt is hozzátette, hogy a beruházáshoz hiányoznak a tervek - fogalmazott a Mohácsi Újság.hu-nak adott nyilatkozatában Hargitai János (képünkön). - Csakhogy már ezek költségére is adott lehet a forrás, a jövő évi költségvetés tárgyalása ezekben a napokban zajlik az Országgyűlésben, s ezzel párhuzamosan az idei költségvetés módosítása szintén napirenden van. Ez utóbbi tétel soraiban a szaktárca 25 milliárdos keretösszeget szerepeltet azzal a címmel, hogy Beruházások előkészítésének alapja. Vagyis a híd megvalósítását előkészítő munkálatokra, így a kiviteli tervek készítésére is reális fedezetet látok a 25 milliárdos alapból - vázolta a kínálkozó lehetőséget a politikus.

Hozzátette, természetesen kitartó érvelésre készülnek Szekó József polgármesterrel annak érdekében, hogy a hídépítés előkészítéséhez szükséges milliárdokat a kormányzat odaítélje Mohácsnak.

B. M.