Hargitai János közbenjárását követően menekítenek ki Csehországból egy mohácsi házaspárt

2020. március 26. csütörtök 14:37

Hargitai János közbenjárását követően menekítenek ki Csehországból egy mohácsi házaspárt

Várhatóan pénteken hagyhatja el Csehországot egy ott rekedt mohácsi házaspár azt követően, hogy Hargitai Jánoshoz fordultak segítségért. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő azonnal lépett, tájékoztatta az Országgyűlés üléstermébe éppen megérkező Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. A segítség nem maradt el. 

 

 

- Hétfőn a koronavírus elleni védekezésről szóló törvénytervezet vitája közben kaptam egy üzenetet a közösségi hálón egy Mohácson lakó hölgytől - mondta érdeklődésünkre Hargitai János. - Elmondta, hogy férjével Csehországban élő lányukat látogatták meg, azonban az ott hozott intézkedések miatt nem tudják elhagyni az országot, s eddig bárhova is fordult, nem tudtak érdemi segítséget adni számokra a hazajutást illetően.

A politikus hozzátette, az üzenet megérkezését követően nem sokkal lépett az Országgyűlés üléstermébe Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akivel így nyomban beszélni is tudott. Kiderült, hogy Csehországot valóban nem egyszerű elhagyni ezekben a napokban, a miniszter azonban segítséget ígért, s elkérte az érintettek elérhetőségét.

- Még aznap délután, amikor hazafelé tartottam az autópályán, sms-t küldött a tárcavezető, hogy a házaspár kimenekítését meg fogják oldani. Ugyancsak üzenetet kaptam a hölgytől is, hogy minden rendben van, s várhatóan pénteken elhagyják az országot, a történet tehát szerencsésen, rendben zárul - mondta Hargitai János.

 

M. B.