Hargitai János a mohácsi választókerületben aratott újabb diadala után átvette megbízólevelét

2022. április 27. szerda 09:34

Hargitai János a mohácsi választókerületben aratott újabb diadala után átvette megbízólevelét

Sorozatban hetedik alkalommal nyert a mohácsi választókerületben a nemzeti oldal képviselője, Hargitai János, aki átvette megbízólevelét. A Mohács 500 Program miniszteri biztosa minden korábbinál jobb eredményt ért el.  

 

 

Huszonnégy évvel ezelőtt, 1998-ban Hargitai János színre lépésével ért véget a mohácsi választókerületben a Wekler-éra. A politikus révén akkor, a voksok 55, 69 százalékát besöpörve először jutott a mohácsi választókerületből jobboldali képviselő az Országgyűlésbe.

Ennek nem pünkösdi királyság lett a vége: a választókerület azóta is bevehetetlennek bizonyult más jelöltek és más pártok számára, a Fidesz-KDNP képviselője, Hargitai János minden ezt követően tartott voksolást utcahosszal nyert meg.

Így történt ez az április 3-án tartott szavazáson is, amelyen nem csupán relatív, hanem abszolút többséget szerezve, a szavazatok több mint hatvan százalékát begyűjtve múlta felül vetélytársait.

Ez összesen 28 172 voksot jelentett számára, amivel minden korábbi eredményét túlszárnyalta, az Fidesz-KDNP országos listáját 14 218 töredékszavazattal támogatta, ami több mint a baloldal jelöltjére leadott szavazatok száma.

„Ez a tény is beszédesen jelzi, hogy a teljesítmény nélküli, üres süketelés erőtlen, sőt komikusnak is hat, ezért ebben a térségben nem hoz eredményt", jegyezte meg Hargitai János a megbízólevele átvételét követően.

A politikus egyéni választókerülete képviseletének ellátása mellett a mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosként is tevékenykedik.

Utóbbi feladatkörében ellátja a mohácsi csata, mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztésekkel járó teendők irányítását.

M. B.