Halászati bemutatót tartanak szombaton a Boki-Dunán

2020. június 09. kedd 11:00

Halászati bemutatót tartanak szombaton a Boki-Dunán

A Boki-Duna területe a hozzá tartozó nádassal, mocsárral és élővilágával együtt a Duna-Dráva Nemzeti Park Dunai Tájegységének egyik legjobb állapotban lévő legtermészetesebb, fokozottan védett területe.  

 

A vonuló vízimadarak fontos, védett pihenő- és táplálkozó helye, Ramsari terület. A tájegység vizeiben a Magyarországon jellemző közel 100 halfaj közül 51 jelenlétét sikerült bizonyítani.

A halászember - akárcsak a vadász - a zsákmányhoz és annak élőhelyi adottságaihoz alakította a fogási technikáit, a módszerek az eltelt évszázadok alatt folyamatosan tökéletesedtek. A program résztvevői ezeket az ősi módszereket és halászati eszközöket ismerhetik meg a vízfelület mellett kialakított halászati bemutatóhelyen.

A koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos tudnivalók:

A programon kizárólag előzetes, írásban visszaigazolt írásbeli jelentkezés alapján lehet részt venni. A résztvevők maximális létszáma 20 fő. Kérjük, a résztvevők hozzanak magukkal védőmaszkot, a részvételi díj rendezésekor mindenki köteles a szájat és orrot eltakaró eszközt (orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

Információ, jelentkezés:
E-mail: [email protected]
Tel.: 30/846-6020

A program dátuma
 
2020-06-13
 
Kezdés
 
10:00

 

Forrás: DDNP