Gallyra vágta a fákat az áramszolgáltató megbízottja, kiakadtak a lánycsókiak

2017. július 09. vasárnap 07:55

Gallyra vágta a fákat az áramszolgáltató megbízottja, kiakadtak a lánycsókiak

Nincs rá jobb szó, egész egyszerűen barbár pusztítást végzett Lánycsókon az áramszolgáltató cég megbízásából ténykedett vállalkozó, akinek az emberei mindenféle esztétikai és növényvédelmi szempontot figyelmen kívül hagyva csonkítottá meg a fákat. 


Panaszok sora futott be szerkesztőségünkbe a héten Lánycsókról, a faluban lakók közül nagyon sokan nem hagyták szó nélkül azt a pusztítást, amit az áramszolgáltató cég megbízásából végeztek egy vállalkozó emberei.

A légvezetékek közelében található fákat egészen barbár módon vágták vissza, a panaszosok szerint azokat is, amelyek egyáltalán nem is veszélyeztették a szolgáltatás biztonságát. Rá sem hederítettek az esztétikai, növényvédelmi szempontokra, sőt, a madarak fészkeit sem kímélték a munkások.

A helyiek azt is kifogásolják, hogy mindeddig semmilyen tájékoztatást nem kaptak arról, hogy a fák környezetében lévő dísznövények tönkretételéért milyen kártérítésre számíthatnak. Arról sem tudnak, mikor takarítják el maradéktalanul a házak előtti területet borító ágakat, gallyakat.

Többen szeretnének már füvet nyírni is a portájuk előtt, ám a körülmények egyelőre nem engedik. Van, aki attól tart, ha nem takarítják el maguk után e zöldhulladékot, a földre került, száradó ágak, levelek alatt kiég, tönkremegy a fű.

A panaszosok azt is felvették, hogy az áramszolgáltató németországi központjának is beszámolnak a történtekről, csak hogy az anyacégnél is tudják, mi zajlik itt, Magyarországon, hiszen szerintük ilyen barbár favágást, eljárást odakint, Németországban nem engednének meg maguknak.

Természetesen az üggyel kapcsolatos kérdésekkel megkerestük a szolgáltatót, egyelőre azonban nem válaszoltak.

Máté Balázs