Gál Kinga Mohácson: a FIDESZ-KDNP kitart a békepárti álláspont mellett

2024. május 14. kedd 20:02

Frissítve: 2024. május 15. szerda 08:26

Gál Kinga Mohácson: a FIDESZ-KDNP kitart a békepárti álláspont mellett

Lakossági fórum vendége volt Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Mohácson. Az országjárás keretén belül megrendezett fórumon Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere és dr. Hargitai János országgyűlési képviselő fogadta Gál Kingát (képünkön).

 

 

- Soha ekkora tétje európai parlamenti választásnak nem volt, mint most. Bár az Európai Unió alapító atyáinak szándéka az volt, hogy béke és jólét uralkodjon a térségben, sok év után oda jutottunk, hogy arról szól a választás, háború, vagy béke? - fogalmazott Gál Kinga.

 

Arról beszélt, valóságos háborús pszichózis él Nyugat-Európában, a brüsszeli, EU-s döntéshozók körében. Egyre inkább belelovalja magát ez az elit egy háborúpárti álláspontba, mára már az atomfegyverek lehetősége is felmerült. Gál Kinga hangsúlyozta, a „dollárbaloldal" külföldi érdekeket tart szem előtt a nemzeti magyar érdekek helyett.

- A Fidesz-KDNP első perctől kezdve kiáll amellett, hogy Magyarország nem akar háborút a szomszédban. Ezen állásponton azóta sem változtattunk - hangsúlyozta az EP-képviselő.

Gál Kinga úgy vélekedett: a magyar választók túlnyomó többsége békepárti, s az is egyértelműen látszik szerinte, hogy "azok, akik Magyarország békéjéért és biztonságáért kiálltak Brüsszelben, azok a Fidesz és a KDNP képviselői voltak" - hívta fel a figyelmet.


A politikus szerint Magyarország kimaradhat a háborúból, ha a magyar emberek bizalmat szavaznak a Fidesz-KDNP képviselőinek, akik az európai döntéshozásban is megerősítik az Orbán-kormány és a Fidesz-KDNP álláspontját, miszerint mielőbbi fegyverszünetet, béketárgyalásokat és békét kell elérni.


Gál Kinga szerint a politikai baloldalon összetartanak a felek, s mind "háborúpartiak lesznek, hívják őket Gyurcsánynak, Márki-Zaynak vagy Magyar Péternek", a Fidesz-KDNP képviselői ezzel szemben a béke oldalán állnak és nemzeti érdekeket képviselnek.

A politikus szerint megfigyelhető, hogy egyes tagállamokban erősödnek a magyar kormányerőkhöz hasonlóan gondolkodó szuverenista, konzervatív jobboldali pártok, ez pedig azt mutatja: nagy az elégedetlenség mindazzal szemben, ami az Európai Unió szintjén történik.

Ahhoz, hogy ez "a konzervatív jobboldal elég erős legyen, együtt tudjon működni, (.) át tudja fordítani tendenciákat", ahhoz a szavazókra van szükség, ugyanis - húzta alá: Magyarország érdeke, hogy erős konzervatív, jobboldali frakciók legyenek az Európai Parlamentben, amelyekkel szorosan együttműködhetnek a magyar kormánypártok.

Rámutatott: amikor a szuverenitás védelméről, a béke melletti kiállásról, a migráció megakadályozásáról és a genderlobbi elleni küzdelemről van szó, az emberek számíthatnak a Fidesz-KDNP képviselőire.
 

MTI - Fotó: MTI (archív)