Felhívással fordult az önkormányzat a mohácsi vendéglátóhelyek tulajdonosaihoz

2021. február 12. péntek 15:14

Felhívással fordult az önkormányzat a mohácsi vendéglátóhelyek tulajdonosaihoz

A következő napok során a mohácsi kereskedelmi egységek előírásszerű működését fokozottan ellenőrizni fogja a rendőrség, ezért felhívással fordult az önkormányzat az éttermek, vendéglátóhelyek tulajdonosaihoz, hogy tartsák be a veszélyhelyzet idején érvényes előírásokat. 

 

A pénteken délután kiadott közleményben azt írták, "felhívjuk figyelmüket, hogy a vírusjárvány idején érvényben lévő korlátozások miatt az érintett üzletek, egységek helyben fogyasztásra nem, csupán elvitelre készíthetnek és adhatnak ki ételt-italt.

Ezt azt jelenti, hogy az ételt és az italt is kizárólag becsomagolva kaphatják meg a vásárlók.

A fenti szabály betartását a kereskedelmi egységek esetében a rendőrség fokozottan fogja ellenőrizni a következő napokon. Az előírások megszegőit üzletük, egységük hathavi bezárásával szankcionálják, a kiszabható pénzbüntetés mértéke 1 milliótól 5 millió forintig terjed. Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a szabályszegőkkel szemben a rendőrségnek nincs mérlegelési lehetősége, ha a jogsértés bizonyítást nyer, a hatóságnak kötelező a büntetés kiszabása.

Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a járvány miatt érvényben lévő korlátozó intézkedéseket maradéktalanul tartsa be a következő napokon is, a maga és mások egészsége megóvása érdekében mindenki tanúsítson felelős magatartást!"

Bár a közleményben nem térnek ki rá, nyilvánvalóan az elmaradó busójárás kapcsán fordultak a fenti felhívással az éttermek, kocsmák tulajdonosaihoz. 

 

A rendőrség korábban érdeklődésünkre azt közölte, hogy a veszélyhelyzet idején érvényes szabályokat kormányrendelet szabályozza, amely alapján mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket is.

Amennyiben a rendőr a védelmi intézkedések betartásával kapcsolatban szabálytalanságot észlel, vagy ilyet hoznak tudomására, szabálysértés elkövetése miatt intézkedik: figyelmeztetést alkalmaz, helyszíni bírságot szab ki, vagy feljelentést tesz.

A további szabályok közül végül elevenítsük fel az idevágó legfontosabbakat: este nyolc óra után tilos az utcán tartózkodni, mindenfajta csoportosulás tilos, s magánrendezvényeken is legfeljebb tízen vehetnek csak részt.

Képünk illusztráció.

 

 

EQM - Fotó: MTI/Varga György