Elkelt a mohácsi Halászcsárda - A legendás hely újra étteremként is működhet majd

2020. augusztus 26. szerda 13:26

Elkelt a mohácsi Halászcsárda - A legendás hely újra étteremként is működhet majd

Lapunk értesülései szerint új tulajdonosa van a három esztendővel ezelőtt bezárt mohácsi Halászcsárdának. Úgy tudjuk, a legendás hely eredeti funkcióját is megtartva a továbbiakban étteremként is működhet, azaz ismét életre kelhet a „Halász".

 

Talán nincs is olyan mohácsi, aki ne járt volna legalább egyszer a Halászcsárdában. A legendás éttermet 1968-tól 44 éven át vezette a szintén legendás hírű Nagy Tibor, s az évtizedek során hazai és külföldi politikusok, művészek, tudósok, nagykövetek, egyházfők, ismert sztárok, neves közéleti személyiségek, a vendéglátós szakma jeles képviselői is megfordultak nála.

Amikor aztán 2012 szeptemberében - amikor a hely a népszerűségét illetően már kétségkívül túl volt a csúcson - Nagy Tibor utoljára csukta be maga mögött a Halászcsárda ajtaját, ezzel Mohácson lezárt egy korszakot.

Új tulajdonos vette át a vendéglátó-egységet, teljes körű felújítást végeztek, így az épület megfelelt a kor technikai elvárásainak, mindeközben megőrizte eredeti jellegét is.


A hangulat és a csodálatos dunai panoráma megmaradt, a legismertebb közösségi oldalon sorra jöttek is az ötcsillagos értékelések.


Különböző rendezvényekkel is próbáltak a vendégeknek kedvezni, amerikai, indiai, olasz estjeik mellett retró partikat is szerveztek a csárdában, az utolsó két évben azonban már valami nagyon nem volt rendben. Megcsappant a forgalom, a vendégek rendre kritizálták az éttermet, főképp a halételeket, de a kiszolgálás gyorsaságával sem voltak sokan elégedettek.

A helyzet egyre kilátástalanabbá vált, mígnem 2017-ben a tulajdonos úgy döntött, bezárja a Halászcsárdát.

Sorsa ezt követően évekig bizonytalan volt, most azonban, úgy tűnik, remény van rá, hogy ismét kinyisson az egység.

Lapunk értesülése szerint egy mohácsi vállalkozás vásárolta meg az épületet. Úgy tudjuk - a városban terjedő szóbeszéddel ellentétben -, hogy a legendás hely eredeti funkcióját is megtartva a továbbiakban étteremként is működhet, ugyanakkor az elképzelhető, hogy a jelenleginél kisebb alapterületen, az épület egy részét pedig másképp hasznosítják a jövőben.

M. B.