Elállta az utat egy autós, egy másik ezt szóvá tette, mire jöttek a rokonok...Videó!

2021. január 27. szerda 08:51

Elállta az utat egy autós, egy másik ezt szóvá tette, mire jöttek a rokonok...Videó!

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat négy férfival szemben, akik erőszakkal vetettek véget egy közlekedési vitájuknak. 

 

2020 májusában a vádlottak egyike gépkocsijával oly módon parkolt le egy pécsi szervizúton, hogy ezáltal elállta az utat. 

 

A sértett ezen az úton közlekedve, amikor a gépkocsihoz ért mellette nem tudott elhaladni, így megkérte a vádlottat, hogy autójával álljon el. Ekkor közöttük szóváltás alakult ki, melynek során egymással kölcsönösen kiabáltak, majd a szabálytalanul parkoló autós egy járóbotot vett ki a gépkocsijából, majd azzal támadólag elindult az autójában ülő sértett felé.

Erre a sértett kiszállt a gépkocsijából, amit látva a vádlott telefonon értesítette fiait, hogy jöjjenek a helyszínre és segítsenek neki. 

A telefonhívást követően tovább folytatódott a szóváltás a két férfi között, melynek során a sértett többször kérte a szabálytalanul parkoló vádlottat, hogy álljon el az autójával, aki azonban erre nem volt hajlandó.

Néhány perccel később megjelentek a segítséget kérő férfi fiai is a helyszínen. Ezután a négy vádlott támadólag megindult a sértett gépkocsija felé, miközben folyamatosan szidalmazták a sértettet.

A gépkocsinál a vádlottak egyike megütötte az autó szélvédőjét, ami ettől berepedt. A sértett ezt látva, elkezdett kiabálni a vádlottakkal, akik ezután ismét támadólag léptek fel vele szemben, miközben az egyikük több alkalommal ököllel megütötte a sértett fejét.

Az elkövetők cselekménye a csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására alkalmas.
A történteket a bántalmazott autós fedélzeti kamerája rögzítette.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség