Egy dunaszekcsői, csalásra szakosodott famíliára csaptak le a kommandósok - Videó!

2023. július 12. szerda 15:51

Egy dunaszekcsői, csalásra szakosodott famíliára csaptak le a kommandósok - Videó!

Milliókat kértek kölcsön, de sosem törlesztettek. A baranyai nyomozók felderítették a csalást, három férfi kezén kattant a bilincs. 

 

 

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével kedden reggel összehangolt akció keretében egyszerre három helyszínen - Dunaszekcsőn, Baján és Kölkeden - csaptak le egy csaló bűnbanda tagjaira.

dun


A rendőrök egy 47 éves dunaszekcsői férfit és 21 éves fiát, valamint egy 38 éves kölkedi férfit állítottak elő a főkapitányságra, ahol mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki.

A 47 éves férfit azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy az elmúlt két évben különböző pénzösszegeket kért kölcsön egy dunaszekcsői férfitól, akit azzal hitegetett, hogy majd visszafizeti az üzleteiből befolyó pénzből, a háza eladásából, illetve a rokonai által eladni kívánt ingatlanok árából.

De olyan is volt, hogy azt állította, hogy neki is tartoznak, és majd ha törlesztenek, abból megadja a pénzt. A férfi a rátelepüléses módszerrel összesen 35 milliót csalt ki így a sértettől, amit saját életvitelére, kiadásaira költött.

A tévedésbe ejtésben esetenként a 21 éves fia is segített, akivel a gyanú szerint tavaly decemberben arra is rávették a sértettet, hogy az egyik bankban többmilliós hitelt vegyen fel, majd azt adja kölcsön nekik.

Ismét azt ígérték, hogy majd ezt a kölcsönt is visszafizetik neki a különböző bizniszeik bevételeiből.

A csalók azonban nem akarták megadni a tartozást, hiszen erre nem is lett volna lehetőségük, ugyanis az általuk emlegetett üzletek, kinnlevőségek, egyéb várt bevételek valótlanok voltak.

A pénzre a megélhetésük, illetve a kiadásaik fedezésére volt szükségük.

A 21 éves férfi a sértettnek több alkalommal adott kölcsön kisebb-nagyobb összegeket arra, hogy az általuk kicsalt banki hitel törlesztőrészleteit fizetni tudja.

A sértettnek azt állította, hogy a pénzt a főnökétől kérte, amit vissza kell fizetnie, azonban volt, hogy még abból az összegből is eltettek arra hivatkozva, hogy költségeik keletkeztek.

Később azonban a sértettnek kellett teljes egészében visszafizetni az általa átvett és a csalók által eltett összeget is.

A 47 éves férfit azzal gyanúsítják továbbá, hogy a 38 éves kölkedi férfival épületbontási munkálatokban történő részvétel és üzleti részesedés ígéretével átvertek egy másik dunaszekcsői férfit is.

A sértett több mint 2 millió forintot adott át nekik, azonban az ígért munkákat nem kapta meg, hisz' ilyen munkák szerzésére nem volt lehetőségük a csalóknak, azokat csak alaptalanul ígérték a pénz megszerzése érdekében.

Mindhárom gyanúsított ellen csalás bűntett elkövetése miatt nyomoz a főkapitányság. Az apát és fiát őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat, a kölkedi férfi szabadlábon védekezhet az eljárás során.

Forrás: BVMRFK