Egy baranyai gyorshajtót oda-vissza is bemértek a rendőrök - Két csekk is érkezik

2020. augusztus 13. csütörtök 12:20

Egy baranyai gyorshajtót oda-vissza is bemértek a rendőrök - Két csekk is érkezik

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla. 

 

 

A rendőrök 2020. augusztus 10-én összehangolt közlekedésrendészeti akciót tartottak Komló illetékességi területén. Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése volt. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A sebességmérés során összesen 4606 elhaladó jármű sebességét ellenőrizték, amelyből 89 esetben lépték túl a megengedett sebességet. A rendőrök 72 esetben közigazgatási bírságot, valamint 17 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki. A helyszíni bankkártyás befizetés lehetőségével 17 gyorshajtó élt.

Volt olyan járművezető, aki lakott területen belül, ugyanott első alkalommal 75 km/h sebességgel, majd visszafelé haladva 67 km/h sebességgel közlekedett, így ő dupla bírságra számíthat.

Forrás: BMRFK