Dunafalván kóválygó migránsokat tartóztattak fel kedden

2023. július 26. szerda 08:45

Dunafalván kóválygó migránsokat tartóztattak fel kedden

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 402 határsértőt tartóztattak fel és 105 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

 

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Dunafalva és Lajosmizse közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 13 esetben összesen 360 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Kistelek és Mórahalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Mosonszolnok és Rajka közigazgatási területén.

A járőrök Pest vármegyében, Szob közigazgatási területén egy határsértőt, Veszprém vármegyében, Badacsony közigazgatási területén szintén egy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, szír, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Képünk illusztráció.

Forrás: police.hu