Drogot terített Mohácson egy família, kiskorúaknak is kínálták a cuccot

2021. április 29. csütörtök 08:48

Drogot terített Mohácson egy família, kiskorúaknak is kínálták a cuccot

Baranya Megyei Főügyészség bűnszövetségben, 18. életévét be nem töltött személy felhasználásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat 4 személlyel szemben. 

 

 

A vádlottak közül hárman -anya, fia és nevelőapa -egy háztartásban éltek rossz anyagi körülmények között. A fiatalkorú fiú olyan fiatalokkal kezdett el barátkozni 2019. évben, akik kábítószert fogyasztottak.

2020 januárjában az anya és a nevelőapa elhatározták, hogy kábítószert fognak vásárolni, majd azt értékesítik Mohácson és környékén, ezzel próbálva bevételhez jutni, mivel egyikük sem rendelkezett állandó jövedelemmel. Megbeszélésük alapján az anya extasy-tablettákat vásárolt egy ismeretlen személytől, akivel úgy állapodott meg, hogy a vételárat a kábítószer értékesítését követően fogja kiegyenlíteni.

Miután a kábítószert beszerezték, megbeszélésük alapján a kábítószert a fiatalkorú fiú kezdte el értékesíteni széles körű baráti társaságában, majd az így befolyt pénzt átadta szüleinek. A fiatalkorú vádlott ezen időszak alatt fiataloknak, köztük kiskorú személyeknek is értékesített kábítószert.

A fiatalkorú fiú az árusítás mellett megállapodott az egyik ismerősével, a negyedik vádlottal abban, hogy a részére átad extasy-tablettákat abból a célból, hogy barátja azt Mohácson, illetve a környékén próbálja értékesíteni. A vádlottak a családi vállalkozásban folyó kábítószer-kereskedést azonban hosszú ideig nem tudták folytatni, ugyanis január végén a rendőrök őket elfogták.

Az anya és a nevelőapa cselekménye bűnszövetségben, 18. életévét be nem töltött személy felhasználásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 5 -20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

Képünk illusztráció.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség - Fotó:pixabay