Drogkereskedő párossal szemben zárták le a nyomozást a pécsi rendőrök

2022. április 28. csütörtök 08:17

Drogkereskedő párossal szemben zárták le a nyomozást a pécsi rendőrök

A tavaly nyáron Barcs közelében elfogott drogkereskedő párossal szemben a KR NNI pécsi nyomozói most fejezték be a nyomozást. A két dílerrel szemben vádemelést javasolnak. 

 

 

Mint arról korábban hírt adtunk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Pécsi Osztálya egy Németországban élő magyar férfivel és egy vele együtt élő román nővel szemben folytatott büntetőeljárást.

A 22 éves J. Jánost és a 35 éves I. Kincsőt a KR NNI pécsi nyomozói a Barcsi Rendőrkapitányság járőreivel közösen fogták el tavaly nyár közepén Barcs közelében. Éppen akkor, amikor németországi lakhelyükről hazautaztak.

A rajtaütéskor az általuk használt autóban két olyan vákuumfóliás csomag volt, ami 2000 darab extasytablettát rejtett. De volt még ott kokain, valamint különböző kábítószer fogyasztásához, illetve porciózásához használatos eszköz is. Ezek mindegyikét a rendőrök lefoglalták, ugyanúgy, ahogy a párosnál megtalált félmillió forintnak megfelelő eurót is.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt drog MDMA és kokain, melynek hatóanyag tartalma mintegy 575%-kal meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. Ezen túl kimutatták azt is, hogy a román nő kokainfogyasztó.

A KR NNI NBEFO Pécsi Osztálya a párost első körben kábítószer birtoklásával, majd később jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletével gyanúsította meg.

A kilenc hónapig zajló vizsgálat során beszereztek minden olyan bizonyítékot, ami alapján az ügy vádképes lehet. A több száz oldalt taksáló iratanyagot a héten küldték meg a Somogy Megyei Főügyészségnek.

Forrás: police.hu