Dávodnál is feltartóztattak egy csapat migránst az éjjel

2022. április 27. szerda 08:25

Dávodnál is feltartóztattak egy csapat migránst az éjjel

A Bács-Kiskun megyei rendőrök Madaras, Hercegszántó, Katymár, Dávod és Kelebia térségében tartóztattak fel migránsokat, Zsanánál pedig elfogtak egy embercsempészt. 

 

 

 

 

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások április 26-án 22 óra és 2022. április 27-én 6 óra között nagyobb létszámú csoportokban összesen 152 külföldit tartóztattak fel Madaras, Hercegszántó, Katymár, Dávod és Kelebia térségében.

A magukat szír, iraki és török állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi-Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei ma hajnalban Zsanánál intézkedés alá vontak egy furgont, amelyet egy magyar férfi vezetett.

A jármű rakterében a rendőrök 31 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 35 éves magyar állampolgár a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.

A férfit előállítják és őrizetbe veszik, majd kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat - meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu