Csizmadia Csaba: érthetetlen, miért menesztette Csorbai Mohács jegyzőjét, dr. Kovács Mirellát

2020. augusztus 03. hétfő 14:26

Csizmadia Csaba: érthetetlen, miért menesztette Csorbai Mohács jegyzőjét, dr. Kovács Mirellát

Megdöbbentőnek tartja dr. Csizmadia Csaba, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, hogy azonnali hatállyal megszüntette Csorbai Ferenc, Mohács még hivatalban lévő polgármestere a hosszú évek óta közmegelégedésre dolgozó mohácsi jegyző, dr. Kovács Mirella közszolgálati jogviszonyát. A hétfőn tartott sajtótájékoztatóján a képviselő feltette a kérdést: csak nem választási csalásra készül Csorbai? 

 

Amint arról beszámoltunk, múlt héten méltatlanság okán, azonnali hatályú felmentéssel megszüntette Mohács még hivatalban lévő polgármestere a város jegyzőjének köztisztviselői jogviszonyát.

Dr. Kovács Mirella 2005 óta, azaz tizenöt éve vezette jegyzőként a polgármesteri hivatalt, valamint a Mohácsi Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetét. Tevékenységét közmegelégedésre végezte, 2011-ben elnyerte az Év jegyzője elismerést is.

Dr. Csizmadia Csaba, a Fidesz-KDNP mohácsi képviselője sajtótájékoztatót tartott, amelyen megdöbbentőnek nevezte a jegyző menesztését.

Hozzátette, már csak azért is érthetetlen Csorbai lépése, mert korábban egyetlen alkalommal sem jelezte, hogy elégedetlen lenne a jegyző munkájával. Sőt, jutalmat is jóváhagyott számára, legutóbb a július 6-án tartott testületi ülésen Pávkovics Gábor ezt célzó javaslatát szintén megszavazta. Ez pedig egyértelműen arra utal, hogy nem merült fel kifogása a jegyzővel szemben.

Dr. Kovács Mirella megbízatásánál fogva a Helyi Választási Iroda vezetője is volt menesztéséig. Erre, valamint a közelgő időközi választásra utalva Csizmadia Csaba feltette a kérdést: csak nem választási csalásra készül Csorbai?

- A Fidesz mohácsi szervezete ezért felkéri a Baranya Megyei Önkormányzat főjegyzőjét, fokozott figyelemmel kövesse nyomon a szeptember 27-i időközi választást, hogy azon a mohácsi polgárok valós akarata érvényesülhessen - fűzte hozzá.

A mohácsi Helyi Választási Iroda vezetőjét a vonatkozó jogszabályok alapján a területi választási iroda javaslata alapján a Nemzeti Választási Iroda jelöli ki. Erről már a következő napokban döntés születhet.

 

M. B.