Csecsemőt menekített ki egy tűzoltó a lángokban álló, füsttel telítődött pécsi házból

2021. július 04. vasárnap 09:02

Csecsemőt menekített ki egy tűzoltó a lángokban álló, füsttel telítődött pécsi házból

Egy többszintes társasház második emeleti lakásában keletkezett tűz Pécsett a Lánc utcában pénteken este. A  hivatásos tűzoltók öt gépjárművel vonultak a helyszínre, de katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. Több lakót kimentettek az épületből, köztük egy kilenc hónapos csecsemőt.  

 

A tűzoltók megérkezésekor  a második és harmadik emelet füsttel telítődött. Az érintett lakásban egy kanapé lángolt, amit a tűzoltók két sugárral oltottak el.

A káreset felszámolása során a tűzoltók átvizsgálták a második és harmadik emeleti lakásokat, valamint a padlásteret is.

Valamennyi lakót kiterelték az udvarra, több gyermeket és felnőttet is kihoztak az épületből. Összesen 80 fő hagyta el az épületet.

A házból egy kilenc hónapos csecsemőt is kimentettek. A kicsit az egyik tűzoltó a karjaiban hozta ki az épületből.

 

Miután a tűzoltók kiszellőztettek, átvizsgáltak valamennyi lakást - a tűzzel érintettet hőkamerával is - a lakók visszatérhettek otthonaikba.

A helyszínen a mentőszolgálat szakemberi is kint voltak több járművel, ők a lakókat vizsgálták meg és látták el.

A tűzben az érintett lakás teljesen kiégett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az eset jellege miatt tűzvizsgálati helyszíni szemlét folytatott le, amelynek célja a tűz keletkezési okának felderítése.

Forrás: Katasztrófavédelem