Családjával ünnepelte születésnapját Berki Nikolasz - Budapesten folytatódik a gyógykezelése

2019. szeptember 02. hétfő 11:55

Családjával ünnepelte születésnapját Berki Nikolasz - Budapesten folytatódik a gyógykezelése

Családja és barátai körében ünnepelte a súlyos betegségével hősiesen harcoló, a mohácsiak összefogása révén is támogatott kisfiú, Berki Nikolasz a 12. születésnapját. Állapotával kapcsolatos örömteli fejlemény, hogy végre zöld utat kapott az orvosoktól, mehet Budapestre, ahol sor kerülhet a saját őssejtes csontvelő-transzplantációra. 

 

 

Amint arról beszámoltunk , nagy szükség van a mohácsiak összefogására a súlyos beteg Berki Nikolasz érdekében: a tízéves kisfiú rákkal küzd, s bár a társadalombiztosító fizeti a kezeléseket, a járulékos költségek és kiadások (havi körülbelül 300 000 forint, mintegy egy-két éven át a kezelés végéig), illetve egy esetlegesen szükségessé váló külföldi gyógykezelés anyagi hátterének előteremtése családja számára lehetetlen feladat.


A mohácsi fiú negyedik stádiumban lévő neuroblastomával küzd, ami a rák egyik fajtája. Esetében a mellékveséből kiindulva a csontszövetet is megtámadta, áttéteket képezett a csigolyáin, medencéjén és koponyacsontján is.

Kezelését eddig a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályán zajlott, hétfőtől azonban a fővárosban folytatódik. A budapesti Szent László Kórházban kerülhet sor saját őssejtes csontvelő-transzplantációs eljárással történő gyógyítására.

Az MTE 1888 korábbi futballistája 12. születésnapját családjával és barátaival töltötte, s ugyan az eseményre Niko valódi születésnapja előtt pár nappal került sor, de éppen azért, mert sok-sok küzdelmes hónap, hullámhegyek és hullámvölgyek után végre zöld utat kapott az orvosoktól, és sor kerülhet transzplantációra.

A város vezetői által is támogatott adománygyűjtés mindazonáltal folytatódik, így ki-ki lehetőségei szerint jó gondolatokkal, imádsággal, pénzadományokkal továbbra is segítheti a kisfiú gyógykezelését.

Mohácsért Közalapítvány 11731070-26907488

Külföldről utaláshoz: OTPVHUHB HU32 1173 1070 2690 7488 0000 0000

M. B.