Bolygónk jövője tőled is függ – akár főállásban is tehetsz érte a Mecsek lábánál!

2024. május 15. szerda 21:27

Bolygónk jövője tőled is függ – akár főállásban is tehetsz érte a Mecsek lábánál!

Környezetvédelmi munkalehetőségek Pécs környékén
A természet mindenhol ott van. A fák, az állatvilág, a növények körülvesznek minket. Egy pécsinek vagy a környéken élőnek ezt aligha kell bemutatni, hiszen a Mecsek maga a vadregény. Ami pedig a legjobb, hogy aki tényleg érdeklődik és a jövő Sir David Attenborough-ja szeretne lenni, erre itt helyben is minden lehetősége adott. Környezetvédelmi szakértőként, tervezőként is el lehet helyezkedni, valamint számos egyéb pozícióban. Az aktuális álláslehetőségek a pecsallas.hu oldalán is fellelhetőek, a https://pecsallas.hu/allasok/mezogazdasag-kornyezetvedelem linkre kattintva.

Mit csinál egy környezetvédelmi szakértő, tervező?

Egy környezetvédelmi szakértő és tervező különböző tervdokumentációkat készít, földtani méréseket végez és értékel, ellenőrzi a különböző kivitelezési munkákat, lebonyolítja az engedélyeztetéseket, koordinálja az alvállalkozókat és így tovább. Amellett tehát, hogy fontos és hasznos társadalmi munkát végez, vezetői kvalitásokkal is rendelkeznie kell egy ilyen komplex munkakörhöz.

A környezetvédelmi területen számos lehetőség van magas képesítést szerezni - akár Pécsen is. Releváns végzettség lehet a hidrogeológus, a geológus vagy a környezetmérnök is. Amire még szükség lesz az elhelyezkedéshez, az a nyelvismeret, a B-kategóriás jogosítvány, és egy jó nagy adag tenni akarás - a Földünkért, az emberekért, az élővilágért és az ökoszisztémáért.

A jövő a te kezedben is van!
Sokat hallani arról, hogy az informatikusok, újságírók, gyári munkások és számos dolgozó munkája veszélyben van a jövőben - többek között a mesterséges intelligencia és egyéb technológiák térnyerése miatt. Nos, egy környezetvédelmi szakértőre mindig is szükség lesz - a jövő pedig attól is függ, te mit teszel érte. A világot ugyanis az emberiség maga is erősen befolyásolja, az pedig, hogy a negatívból pozitívba forduljunk át, a környezetvédelmi szakemberek feladata is. Talán a legnehezebb, de egyben az egyik legbecsesebb küldetés is.


(X)