Betörések Dunaszekcsőn - Mindent vittek, ami mozdítható volt

2013. október 01. kedd 09:24

Lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást zárt le vádemelési javaslattal a Mohácsi Rendőrkapitányság, 2013. szeptember 26-án két dunaszekcsői lakossal szemben.

A nyomozás során megállapított adatok szerint a 29 éves A. Pál és tettestársa a 21 éves S. Szabolcs 2013. május hónapban 10 alkalommal törtek be dunaszekcsői hétvégi házakba. A betörések alkalmával nagy értékben tulajdonítottak el szerszámgépeket, használati tárgyakat, műszaki cikkeket, valamint ruhaneműket.

A betöréssorozat felderítésében tevékenykedő nyomozócsoport gyors és szakszerű munkájának köszönhetően 2013. június 8-án mindkét elkövetőt elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, melyet követően a Mohácsi Rendőrkapitányság indítványozta előzetes letartóztatásukat.

A házkutatások során az eltulajdonított értékek egy részét a rendőrök megtalálták, lefoglalták, így az okozott kár részben megtérült.

A. Pállal és S. Szabolccsal szemben lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Mohácsi Rendőrkapitányság befejezte és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság