Betöltve autózott Mohácson egy férfi, lekapcsolták

2018. március 09. péntek 10:04

Betöltve autózott Mohácson egy férfi, lekapcsolták

A Liszt Ferenc utcában igazoltattak a rendőrök 2018. március 8-án 17 óra 45 perckor egy személygépkocsival közlekedő 46 éves helyi férfit. A járművezetőnél alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették. 

A férfi ellen a Mohácsi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ezért aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, azzal szemben – a gépjárművezető szervezetében lévő alkohol mennyiségétől függően – 30 000 forinttól 100 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, vagy akár a vezetői engedély elvételére és büntetőeljárás indítására is sor kerülhet.

Forrás: BMRFK