Bátor eladókon akadt fent egy rabló Pécsett, az utcáig üldözték - Videó!

2024. február 28. szerda 09:41

Bátor eladókon akadt fent egy rabló Pécsett, az utcáig üldözték - Videó!

A Pécsi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy húszas éveiben járó, többszörös visszaeső férfi ellen.

 

 

 

A vádirat szerint a férfi közel három évet töltött börtönben. Szabadulása után alig fél évvel, 2023 novemberében lopni ment be egy vitaminokat forgalmazó pécsi üzletbe. Ott ruházatába rejtett két, összesen 18.815 forint értékű vitaminkészítményt, majd az áruvédelmi kapun áthaladva megpróbálta elhagyni az üzletet anélkül, hogy a vitaminokat kifizette volna.

A kapu jelzett, az eladónő ezért kérdőre vonta a férfit, majd meglátta a kabátjába rejtett vitamint, ezért a vádlott kabátjába nyúlt, hogy visszavegye. A férfi azért, hogy megtartsa az elvett dolgokat, megfogta az eladó csuklóját, félretolta a kezét, majd két kézzel, nagy erővel félrelökte őt, közben igyekezett a kijárat felé.

A másik eladó a kijárat elé állt, de a férfi őt is félrelökte, majd az üzlet előterébe szaladt. A két eladó a férfi kabátját megragadva próbálta őt visszatartani, a vádlott pedig szabadulni próbált. Ettől ő és az egyik eladó is elesett, az egyik doboz vitamin pedig kiesett a férfi zsebéből néhány személyes tárgyával együtt.

A vádlott ki tudott szaladni az utcára, ahova az egyik eladó követte és felszólította, hogy álljon meg. A férfi végül megállt és visszaadta a még nála levő vitaminkészítményt.

A férfi a lopott dolgok megtartása végett alkalmazott erőszakot az eladókkal szemben, cselekménye rablás bűntettének megállapítására alkalmas, aminek a büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A férfi letartóztatásban van, büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.

Az üzlet biztonsági kamerájának felvételén a férfi a ruházatába rejti a vitaminokat, majd az őt tetten érő eladót félrelökve menekülni próbál.

A videó ide kattintva tekinthető meg.

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség