Baranyai tűzoltókat is jutalmaztak az ünnepségen

2022. május 04. szerda 08:22

Baranyai tűzoltókat is jutalmaztak az ünnepségen

Szent Flórián, „Isten tűzoltója", a tűzoltók és a tüzes mesterségek - a kéményseprők, a pékek, a serfőzők, a kádárok, a fazekasok, a szappanfőzők és egyes helyeken a kovácsok - képviselőinek a védőszentje, aki előtt május elején a tűzoltók és a kéményseprők is fejet hajtanak. Így történt ez Baranya megyében is, valamennyi tűzoltóparancsnokság székhelyén megemlékeztek Szent Flóriánról.

 

 

A mohácsi ünnepségen koszorút helyezett el dr. Kovács Mirella, Mohács jegyzője és M. Bugarszki Norbert, a Mohácsi Városszépítő- és Városvédő Egyesület elnöke, Sólya Gábor tűzoltó alezredes és Horváth Etele tűzoltó alezredes.

 

Pécsett a szolgálatban lévő állomány a Flórián téri szobornál, majd az Igazgatóság épülete előtt sorakozott fel, ahol koszorút helyezett el a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Mácsai Antal tűzoltó ezredes, Karsa Róbert tűzoltó ezredes, Bacher Csaba tűzoltó alezredes, valamint Szekeres Szilveszter tűzoltó hadnagy;
a BM OKF GEK kéményseprő-ipari szerv Baranya megyei csoport részéről Szeifert János csoportvezető és Petre Csilla kéményseprőmester;
Leikauf Tibor a Baranyai Kéményseprők Ipartestületének elnöke és Blesz Tibor a Baranyai Kéményseprők Ipartestületének titkára;
Bodor Csaba, a Baranya Megyei Tűzoltó és Katasztrófaelhárító Szövetség elnöke.

Az ünnepi beszédet Dr. Sárkány Sándor tűzoltó alezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője tartotta.

 

Szent Flórián ünnepéhez kapcsolódva azokat köszöntjük, és azok előtt tisztelgünk, akik hivatásuknak választották embertársaik, a közösség szolgálatát a tűz elleni védekezésben, akik elsőként szállnak szembe tűzzel, vízzel, természeti erőkkel akár hivatásosként, akár önkéntesen.

„Az ünnep kettős" - hangzott el az ünnepi beszédben. Hiszen nem csak a múlt hőseit, hanem a mai világban is lelkiismeretesen, példát mutató módon szolgálatot teljesítő bajtársainkat is el kell ismernünk.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon így dicséretek és jutalmak átadására is sor került.

Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója dicséretben és jutalomban részesítette, munkavégzése során nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréséül

Az igazgatóság megyei állományából: Takács Attila tűzoltó alezredest, Milos Ákos tűzoltó századost és Bagodics Borbála tűzoltó törzsőrmestert.

A Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományából: Dikán Zsolt tűzoltó századost.

A Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából: Visnyei Adorján tűzoltó főtörzsőrmestert, Fülöp Csanád Sándor tűzoltó főtörzsőrmestert és Várda Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestert.

A Siklósi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából: Balázs Gábor tűzoltó őrmestert, Baráti László tűzoltó főtörzsőrmestert és Kórósi Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestert.

A Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából: Molnár Gábor tűzoltó főtörzszászlóst, Pammer Dániel tűzoltó zászlóst, Polczer Viktor tűzoltó főtörzsőrmestert, Pammer Norbert tűzoltó törzsőrmestert és Ulrich Róbert Bálint tűzoltó őrmestert.

A Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából: Jankó Gábor tűzoltó főtörzszászlóst és Horváth Róbert tűzoltó őrmestert.

A Szigetvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából: Benkő Roland tűzoltó főtörzsőrmestert, Lipcsei Zsolt tűzoltó törzsőrmestert, valamint Kocsis Marcell tűzoltó törzsőrmestert.

Forrás: Katasztrófavédelem