Baranyai erdész, Gerner László nyerte meg Az Év Erdésze versenyt

2022. május 26. csütörtök 13:22

Baranyai erdész, Gerner László nyerte meg Az Év Erdésze versenyt

Az Országos Erdészeti Egyesület minden évben megrendezi Az Év Erdésze versenyt. Az idei országos döntőt a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészetének kerületvezető erdésze, Gerner László nyerte, így 2022-ben ő viselheti a megtisztelő címet. 

 

 

Az Év Erdésze versenyt kifejezetten az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, középfokú végzettségű erdész szakemberek számára hirdetik meg minden évben. Ők azok a szakemberek, akik gyakorlati munkájukkal a leghatékonyabban formálják, folyamatos terepi jelenlétükkel megőrzik a magyar erdőket. A verseny legfontosabb célja az erdészek szaktudásának gyarapítása és korszerűsítése, a legmodernebb erdőkezelési elvek és eszközök alkalmazásának ösztönzése.

Idén tizennegyedik alkalommal került sor az országos döntőre, amely ezúttal a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, Gyarmatpusztán zajlott.

Az elmúlt hetekben bonyolították le a területi versenyeket, melyeken összesen több mint 200 erdész közül kerültek ki a döntő résztvevői. Május 18-án és 19-én, kétnapos versenyen húsz erdész (tizenkilenc az állami erdőgazdaságok képviseletében, egy erdész pedig versenyen kívül Székelyföldről) mérte össze tudását a legkülönbözőbb szakmai kategóriákban.

Az eredményhirdetés május 19-én a Pilisi Parkerdő Zrt. gyarmatpusztai vadászházában volt, ahol az Országos Erdészeti Egyesület képviseletében Andrásiné Dr. Ambrus Ildikó technikus alelnök, illetve a házigazda nevében Reinitz Gábor az erdőgazdaság vezérigazgatója adta át a díjakat.

 

Forrás: Mecsekerdő Zrt. - Fotó: Andrési Pál