Baranyában már félmilliárd forint bértámogatás érkezett a vállalkozók számlájára

2021. január 30. szombat 19:07

Baranyában már félmilliárd forint bértámogatás érkezett a vállalkozók számlájára

A megyében már több mint 3000 munkavállaló után igényelték a kormány által biztosított ágazati bértámogatást a munkaadók, és a programnak köszönhetően január végéig közel félmilliárd forint támogatás érkezett a baranyai vállalkozások számlájára - hangsúlyozta dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott. 

 


Az ágazati bértámogatás a koronavírus miatt működésüket erőteljesen visszafogni, szüneteltetni kényszerülő, emiatt komoly nehézségekkel küzdő szektorok cégeinek megmaradását szolgálja. A program elsősorban a turizmus-vendéglátásban és a szabadidős szolgáltatásokban tevékenykedők, mások mellett a szállásadók, utazásszervezők helyzetét javítja munkavállalóik megtartása érdekében.

Mint azt dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott elmondta, a vállalkozásoknak a támogatás időtartama alatt járulékot sem kell fizetniük, így a bérköltségek mintegy kétharmadát az állam biztosítja számukra. A kormányhivatal vezetője hozzátette: a megítélt támogatások kifizetése folyamatos, és az ágazati bértámogatásnak köszönhetően eddig már közel 500 millió forint érkezett a baranyai vállalkozások számlájára.

- Magyarország Kormánya a járvány okozta gazdasági nehézségek enyhítésére a koronavírus megjelenése óta kiemelt figyelmet fordít. A kormányhivatal nemcsak a járványügyi feladatokból veszi ki a részét, de a munkaerőpiacon jelentkező problémákat is igyekszik hatékonyan kezelni.

A vendéglátásban, turizmusban tevékenykedők nagy vesztesei a világjárványnak, de a mi célunk az, hogy a munka-helyek ennek ellenére itt is megmaradjanak, és ehhez minden támogatást megadunk. Munkatársaim a lehető legrugalmasabban kezelik a kérelmeket, mindenben segítik az érintett munkaadókat, hogy az elszámolásokat hiánytalanul tudják beadni, és ezáltal mielőbb hozzájussanak a megítélt támogatásokhoz - emelte ki a kormányhivatal vezetője.

Az ágazati bértámogatás 2021. február 8-ig igényelhető. A munkaadók a kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályaihoz nyújthatják be egyszerűen kitölthető, egyoldalas kérelmeiket, amelyekhez a dol-gozók munkaszerződését kell csatolni. A részletes pályázati kiírás a munka.hu oldalon található meg.

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal