Bánki Erik arra kérte az ellenzéket, most nem Brüsszel mellé álljanak

2022. május 17. kedd 13:14

Bánki Erik arra kérte az ellenzéket, most nem Brüsszel mellé álljanak

A baloldal álláspontjáról és az európai szankciótervekről is szó volt napirend előtt az Országgyűlés keddi ülésén. Bánki Erik arra kérte az ellenzéket, most ne Brüsszel mellé álljanak.

 

A mohácsi politikus felszólalásában elmondta: nem szabadott volna megtörténnie az ukrajnai háborúnak, el kell ítélni az Ukrajnát ért támadást és minden segítséget meg kell adni a hazájukat hátrahagyó embereknek, amiben Magyarország kiválóan teljesít.

A háború következményeként egész Európában emelkednek az árak, energiaválság fenyeget, ami a magyar gazdaságot is próba elé állítja - magyarázta.


Kiemelte: a magyar családokat a kormány több intézkedése is védi a háború káros hatásaitól, és nem támogat olyan szankciót, amellyel nem lehetséges az ország biztonságos energiaellátásának garantálása.

Az EU által tervezett szankciók megakadályoznák a magyar gazdaság kiemelkedő növekedését, lerombolnák Magyarország biztos lábakon álló energiaellátását - vélekedett.

A képviselő arra kérte az ellenzéket, hogy most ne Brüsszel mellé álljon, hanem a magyarok érdekét nézze, mert mind erre tettek esküt.

MTI - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd