Az oltás fontosságára hívják fel a mohácsi választókerület polgármesterei a figyelmet

2021. április 21. szerda 15:11

Az oltás fontosságára hívják fel a mohácsi választókerület polgármesterei a figyelmet

Geresdlak polgármestere, Habjánecz Tibor az ötletgazdája annak a kezdeményezésnek, amely során a mohácsi választókerület polgármesterei a saját településükön élőket biztatják a koronavírus elleni oltás beadatására. Hargitai János, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője valamennyi érintett falu- és városvezetőt megkeresi azzal, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. 

 

 

Habjanecz Tibor az ötlet megvalósításában is élen járt. Facebook-oldalán már látható az a videó, amelyben személyes tapasztalatait is megosztva arra kér mindenkit, hogy vegye fel az oltást.


- Nagyon szeretem az életet, szeretem a családomat, szeretem az embereket - fogalmazott a geresdlaki polgármester. - Decemberben a kórházban szobatársam volt egy 82 éves, a vírus szövődményeivel küzdő férfi. Nagyon beteg volt, sosem láttam ilyen szenvedést. Küzdött, napról napra jobban lett, meggyógyult. A családom minden tagja regisztrált, és beoltatta magát. Kérem regisztráljon és oltassa be magát, mert jobb az oltás mint a fertőzés és annak következményei, szövődményei - zárta gondolatait Habjánecz Tibor.

Kiválónak tartja a kezdeményezést Hargitai János, a mohácsi választókerület országgyűlési képviselője.

Lapunknak nyilatkozva kifejtette, megkeresi a térség polgármestereit arra kérve őket, hogy maguk is intézzenek felhívást falujuk, városuk lakosságához, különös tekintettel arra, hogy lassan abban a helyzetben vagyunk, hogy több vakcina lesz az országban, mint ahányan eddig azt igényelték.

- A polgármesterek szavának súlya van, figyelnek rájuk az ott lakók, ezért szerintem a felhívással hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy minél többen regisztráljanak és adassák be maguknak az oltást. A kezdeményezéshez máris sokan csatlakoztak, így az érintett települések vezetői hamarosan, a helyben használt és ismert kommunikációs csatornákon keresztül közzé teszik saját felhívásukat.

Hargitai János elmondta azt is, saját tapasztalatai szerint a mohácsi választókerületben zökkenőmentesen halad a regisztráltak beoltása. Ő maga a mohácsi oltóponton, a kórházban kapta meg az oltásokat, ahol az orvosok, a nővérek és a katonák összehangolt munkájának köszönhetően már több mint nyolcezren vehették fel a vakcinát.

M. B. - Fotó: MTI (archív)