Átadták a teljesen felújított kölkedi védőnői szolgálat és a nyugdíjasklub épületét

2018. november 23. péntek 11:54

Átadták a teljesen felújított kölkedi védőnői szolgálat és a nyugdíjasklub épületét

Több mint harmincegymillió forintot fordítottak az épület felújítására. 

 

A beruházás célja az volt, hogy a védőnői szolgálatnak és a nyugdíjasklubnak helyet adó épület megfeleljen a kor követelményeinek és ezáltal magasabb színvonalú szolgáltatást tudjon nyújtani az igénybe vevők részére.

A jobb helykihasználás és az akadálymentesítés érdekében hajtottak végre átalakításokat.

A belső válaszfalak áthelyezésén felül az épület hőszigetelése, valamint a nyílászárók cseréje készült el. Az új elektromos hálózat, a vizes helyiségek kialakítása és a korszerűbb fűtés az épület hatékonyabb és költségtakarékosabb üzemelését szolgálja a jövőben. Új bútorokat és védőnői eszközöket is vásároltak.

A beruházás 31 millió forintba került. Az összegből 19 millió forintot pályázati forrásból teremtettek elő, a kiadás további részét a kölkedi önkormányzat saját kasszájából fizette.

Kölked polgármestere, Csomor Tibor a napokban tartott átadó ünnepségén hangsúlyozta, az épület külső és belső felújításával Kölked községe gazdagabb lett nem csak egy új épülettel, hanem egy modernebb védőnői szolgálattal és nyugdíjas klubbal is.

Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő a megnyitón hangsúlyozta, ez a beruházás illeszkedik a kormány politikájába, ugyanis a Családok Évén belül egy modern környezetben szolgálja a felújított védőnői szolgálat a jövőben a várandósokat és a kismamákat, valamint a nyugdíjasklub egyidejű felújítása szimbolizálja a generációk egymás felé közeledését, megteremtve mindezt egy épületen belül.

 

EQM