Átadták a teljesen felújított babarci óvodát, 50 gyermek második otthona lehet

2020. június 19. péntek 17:58

Átadták a teljesen felújított babarci óvodát, 50 gyermek második otthona lehet

78 millió forintból újult meg a babarci óvoda épülete, ahol összesen 50 gyermek ellátását tudják biztosítani a jövőben. Felújították a játszóudvart, a tornaszobát, továbbá udvari bútorok és játékok beszerzésére is sor kerülhetett, melynek eredményeként a gyermekek a szülők elvárásainak megfelelő korszerű környezetbe járhatnak óvodába - mondta Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke pénteken, az óvoda átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Babarcon. 

 

 

Pécsi Sándor, Babarc polgármestere köszöntőjében megköszönte a segítségét Őri Lászlónak, a Baranya Megyei Önkormányzat elnökének és Hargitai János országgyűlési képviselőnek. Elmondta, hogy ősszel hozzávetőlegesen 30 gyermek fogja megkezdeni az óvodát. Reméli, az új környezet vonzó lesz nem csak a babarci, de a környező településeken élő kisgyermekes családoknak is.

Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője ünnepi köszöntőjében elmondta, a kormány kiemelt feladatának tartja a gyermeket vállaló családok támogatását. Ezt szolgálja a családi adókedvezmény kiterjesztése, az otthonteremtési programok bevezetése, valamint az óvodák és bölcsődék felújítása. A cél az, hogy ezek a támogatások ne csak néhány évig, hanem több évtizedig elérhetőek legyenek a magyar családok számára - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke beszédében felidézte, Baranya megyében a kormány támogatásával az elmúlt időszakban 5, 9 milliárd forintot fordítottak óvodák és bölcsődék fejlesztésére.

A megyei fejlesztési programban összesen 29 óvoda és bölcsőde újulhatott meg, ezek közül is az egyik legjobban sikerült beruházás a most átadott babarci óvoda.

Hangsúlyozta, a kisgyermeket nevelő intézmények felújításával a megyében gyermeket vállaló és nevelő kisgyermekes családokat támogatják, akik a térségünk jövőjét jelentik.

- Azt kívánom, hogy a babarci óvoda egyre több gyermek második otthona lehessen. - zárta gondolatait Őri László.

EQM