Átadták a nyolcszázmillió forintból kibővített Mohácsi Ipari Park, új, negyven hektáros területét

2020. június 30. kedd 17:00

Átadták a nyolcszázmillió forintból kibővített Mohácsi Ipari Park, új, negyven hektáros területét

Ünnepélyes keretek közt adták át kedden a Mohácsi Ipari Park új, negyven hektáros területét. A beruházásnak köszönhetően a közművesített ipari park a kis-, közép-, és nagyvállalkozások számára nyújt lehetőséget, akiknek betelepülése esetén több száz mohácsi, környékbeli embernek adhatnak munkát a jövőben, hangsúlyozta Őri László a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke. 

 

 

A megyei közgyűlés fideszes elnöke köszöntőjében felidézte, hogy Baranya megyében az elmúlt években csaknem 8 milliárd forintból 22 helyszínen támogatta ipari terület kialakítását, bővítését, a megye gazdaságának megerősítése és új munkahelyek létrehozása érdekében.

Őri László hozzátette, Mohács a megyei fejlesztési program nyertese, hiszen 7,3 milliárd forintból 30 projekt valósulhatott meg a városban. Mindez köszönhető annak, hogy a mohácsiak egy olyan összetartó, erős közösséget alkotnak, akik mindig tudatosan tervezték a jövőt és ahol mindig voltak támogatható rövid, közép és hosszú távú fejlesztési elképzelések. Mohácson a siker receptje abban áll, hogy nem csak a város lakói alkotnak erős közösséget, de a városért is egy összetartó csapat küzdött.

Ennek a csapatnak a kapitánya volt évtizedeken át Szekó József polgármester úr, aki Hargitai János országgyűlési képviselővel és mások mellett Pávkovics Gábor alpolgármesterrel együtt küzdött azért, hogy a mohácsiak fejlesztési igényei valósággá váljanak, úgy, ahogy ez az új ipari park is megépült.

Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kiemelte, Bóly és Mohács mindig olyan városok voltak, ahol sosem volt hiány megvalósításra váró, kész tervekben. Mindez azért is fontos, mert úgy véli, hogy a pandémia okozta gazdasági visszaesés egyben számos új lehetőséget is nyitott.
A nemzeti oldal képviselője utalt arra, hogy a kormány által elindított gazdaságvédelmi akcióterv nyújtotta támogatáson túl várhatóan, egy újabb 750 milliárd forintos uniós támogatási keret nyílik meg a hazai gazdaság fejlesztése érdekében.

Ahhoz, hogy Mohács a következő évek nyertese lehessen, kész tervekre, gyorsan indítható beruházásokra van szükség. Ezért fontos, hogy azt a lendületet és dinamikát, amelyet az elmúlt hónapokban elvesztett a város, minél hamarabb visszaszerezze.

Forrás: Baranya Megyei Önkormányzat