Ásóval kergette meg a feleségét kertjükben egy férfi

2021. augusztus 02. hétfő 15:15

Ásóval kergette meg a feleségét kertjükben egy férfi

A Pécsi Járásbíróság kedden távoltartást rendelt el a gyanúsított férfivel szemben négy hónapra zaklatás bűntette, kapcsolati erőszak vétsége és testi sértés vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomázás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi - a feleségével már korábban kialakult családi nézeteltérés és tartós konfliktushelyzet miatt - megjelent a feleségével közös használatban lévő ingatlannál, ahová indulatosan bement. A sértett nő - tartva a gyanúsított korábbi fenyegetéseinek beváltásától - a nála lévő késsel a gyanúsítottat a kezén megszúrta, akinek könnyű sérülései keletkeztek. A gyanúsított ezt követően a kertjében felkapott ásóval kergetni kezdte a sértettet, miközben kijelentette, hogy megöli. A sértett menekülés közben elesett, a sértett fia az ásót a gyanúsítottól elvette, de a dulakodás közben ő is megsérült.

A cselekményt megelőző két napon a gyanúsított szintén megöléssel fenyegette meg a sértettet, valamint azzal, hogy erőszakosan ügyvédhez kényszeríti, hogy a közös használatú ingatlant a saját nevére írassa. A gyanúsított ezt megelőzően a cselekmény napjáig rendszeresen, az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartást tanúsított a feleségével szemben, a gyakorivá vált veszekedéseik során.

A gyanúsított és felesége közötti nézeteltérések, konfliktushelyzet miatt fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabad mozgása esetén további, esetleg súlyosabb megítélésű, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, a nyomozást a tanúk befolyásolásával nehezítené, ezért a bíróság elrendelte, hogy négy hónapig feleségével sem közvetlenül, sem közvetve ne lépjen kapcsolatba, tőle és lakóhelyétől is tartsa távol magát.

Az ügyész és a gyanúsított a bíróság végzését tudomásul vette. A gyanúsított védője a bíróság által megtartott ülésen nem volt jelent, az esetleges fellebbezés bejelentésére 5 nap határidő áll a rendelkezésére, így a bíróság határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék