Ahol nincs recesszió: Egyre keresettebbek a Screen Hungary Kft. termékei

2013. március 17. vasárnap 18:22

Ahol nincs recesszió: Egyre keresettebbek a Screen Hungary Kft. termékei

Az idén 20 éves Screen Hungary Kft.-t Mohácson többnyire hímző üzemként ismerik. Az évekig harminc főt foglalkoztatott társaság a hazai konfekcióipar leépülésével maga is piacot vesztett, de profilt váltva 2007-ben hat dolgozóval újra indult. 2010-óta évente 25-30 százalékkal növeli a termelési értéket a jelenleg negyvenöt munkása a kft.-nek, és új telephely építésébe fogtak.

- Nehéz időszak volt számunkra a 2005-2006-os év. Addig szabványokra hímeztünk, illetve festettünk, majd ezeket a kelméket másutt varrták. A konfekcióipar viszont azokban az években tönkrement, és azzal a mi termékeink se kellettek - emlékezik Nagy Jenő a Screen Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

- A talpra állásunkhoz profilt kellett váltani, amit 2007-ben megtettünk. Az addigi telephelyet fölhagyva átköltöztünk a Budapesti országúton lévő TEMAFORG épületébe egy hétszáz négyzetméteres csarnokba, ahol a teljes géppark cseréje után hat dolgozóval kezdtük a termelést. Az új technológiával már a késztermékek hímzését, filmnyomását végeztük.

- A piacunk folyamatosan bővül, a reklámipar megrendelésére egyebek mellett logokra hímezünk, vagy egyebek mellett pufi dzsekikre, sapkákra, táskákra varrunk mintákat. Négy kamionunk folyamatos menetben hozza- viszi az árut, Belgium, Németország, Luxemburg, Hollandia a piacunk, illetve a múlt évtől lépett be százmilliót meghaladó rendeléssel egy francia partner.

- Mára kinőttük az üzemet. Nem tartható állapot, hogy a gépek mellett tároljuk dobozokba rakva hímzés előtt is az árut, majd kiszállításig a készterméket. Ezért nettó 248 milliós beruházással új üzemcsarnok építését kezdtük az ipari parkban. Február 1-én volt az alapozása a 2100 négyzetméter alapterületű létesítménynek, a tervezett átadási határidő június vége. A gépek beszerelése után számításaim szerint júliusban már a negyvenöt munkás a korszerű üzemben dolgozik - sorolta a társaság életében a főbb változásokat az ügyvezető.

A beruházással kapcsolatban Nagy Jenő elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program pályázati keretében 100 milliós támogatást kaptak a fejlesztéshez, míg Mohács Város Önkormányzata a telekárból 10 milliós kedvezményt biztosított számukra. Megjegyezte azt is, hogy további fejlesztéseik szintén előkészítettek, az új telephelyen technológiai korszerűsítésre készülnek.

Képünkön: Júniusig a szűkös üzemcsarnokban történik a termelés és raktározás.

B. M.