Teljes körű szolgáltatással várja lakóit a mohácsi „kutyapanzió" a Kutyatárban

2014. június 19. csütörtök 16:22

Teljes körű szolgáltatással várja lakóit a mohácsi „kutyapanzió

A Mohács Város Önkormányzata, valamint a Mohácsi Városvédő és Városszépítő Egyesület fenntartásában működő Kutyatárban eddig is nagyszerű dolga volt az oda bekerült ebeknek. A menhely színvolát mostantól egy új szolgáltatás emeli tovább: a „kutyapanzió."

A menhely életében az az állandó, hogy mindig van valami változás. Az utóbbi években elképesztő átalakuláson, átépítésen, korszerűsítésen ment keresztül - hangsúlyozta dr. Kovács Mirella, Mohács jegyzője, aki a helyszínen nyilatkozott a MohácsiÚjság.hu-nak.

A fejlődés legújabb állomása egy olyan kennelsor, ahol a tulajdonosok által ideiglenesen bevitt kutyák igényes elszállásolása és gondos ellátása valósulhat meg. A szolgáltatás hasznos lehet például akkor, ha a gazda elutazik, vagy többnapos kórházi ellátásra szorul és nincs kire bíznia a kutyáját - világított rá a jegyző.

Amint megtudtuk: öt boksz került kialakításra, tehát egyszerre öt kutya elhelyezése biztosítható, de a kennelek egyikét úgy építették meg, hogy vadmadarak őrzésére is alkalmas legyen, amíg a szakember megérkezik.

A legfontosabb, hogy a „kutyapanzióba" beköltöző négylábú lakó rendelkezzen oltási könyvvel, mely igazolja a kombinált és a veszettség elleni oltások meglétét, valamint legyen chippel is ellátva - emelte ki dr. Papp Ibolya állatorvos, a Kutyatár vezetője, aki készséggel kalauzolt bennünket a telephelyen.

Ami az etetést illeti, messzemenőkig igazodnak a kutya által otthon megszokottakhoz. Az alapellátáson felül a tulajdonos beviheti az eb kedvenc tápját is és - ésszerű keretek között - rendelkezhet az etetés gyakoriságáról és az adag mennyiségéről.

A kutyák - és nem csak a panziólakók - biztonságát növeli, hogy a telepet nem rég bekamerázták, hívta fel a figyelmet a Kutyatár vezetője, aki hozzátette: már kialakítottak egy tálaló- és mosogató-konyhát, rövidtávú terveik között pedig egy kutyaóvoda létrehozása szerepel, tekintettel a behozott kölykök viszonylag magas arányára.

Képünkön: dr. Kovács Mirella a Kutyatár egyik ifjú lakójával.

Cs. Á.