Agyba-főbe vert egy férfi egy másikat a Busóudvarnál

2020. június 23. kedd 16:28

Agyba-főbe vert egy férfi egy másikat a Busóudvarnál

A Pécsi Járásbíróság kedden egy hónapra elrendelte egy mohácsi férfi letartóztatását erőszakos többszörös visszaesőként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított szombaton 20 óra 50 perc körüli időben Mohácson a Busóudvarnál előzetes szóváltást követően hét alkalommal arcon ütötte a padon ülő sértettet.  

Miután a sértett a padról felkelt, a gyanúsított utánanyúlt és megkísérelte őt megrúgni, miután nem sikerült, lehúzta a földre, ahol két alkalommal fejbe rúgta és egyszer arcon ütötte.

Ezt követően a gyanúsított mindkét kezével megragadta a sértettet és nagy erővel a talajra taszította, amelynek következtében a sértett tarkóját nagy erejű ütés érte.

Miután a sértett földre került, a gyanúsított még egy alkalommal fejbe és két alkalommal mellkason rúgta a sértettet. A súlyos sérüléseket szenvedett sértett a bántalmazást követően felült, amikor a gyanúsított ismét arcon ütötte, majd megrúgta.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, erőszakos többszörös visszaeső. Jelenleg is több büntetőeljárás folyik vele szemben garázdaság vétsége, kifosztás bűntette, testvére sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt is.

A bejelentett lakóhellyel, állandó munkahellyel nem rendelkező hajléktalan életmódot folytató gyanúsított - aki a társadalmi együttélés szabályait folyamatosan és ismételten semmibe veszi - esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén elszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban résztvevő más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság határozata nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Forrás: Pécsi Törvényszék