Adományokból összegyűjtött pénzből is parádéznának a homoszexuálisok Pécsett

2021. január 20. szerda 15:13

Adományokból összegyűjtött pénzből is parádéznának a homoszexuálisok Pécsett
Tavaly a "világban történő helyzetre reagálva" úgy döntöttek a szervezők, hogy nem tudják megrendezni a pécsi homoszexuális felvonulást. A közfelháborodás dacára azonban úgy tűnik, nem adják fel tervüket, a közelmúltban a Budapest Pride adományokat is gyűjtött azzal a céllal, hogy támogassák a vidéki közösség láthatóságát. Az általuk meghatározott összeghatár felett befolyt pénzt a pécsi felvonulás szervezői kapják kézhez.

 

 

Eredetileg tavaly május 16-án vonultak volna fel a homoszexuálisok Pécs belvárosában, a szervezők azonban már márciusban bejelentették, felfüggesztik a szervezést az új koronavírus-járvány miatt.

Akkor azt írták, „vészforgatókönyv megalkotásán dolgoznak, folyamatosan tájékozódnak szakértő és tanácsadó munkatársaiktól, s az új időponttal kapcsolatban mindenkit idejében tájékoztatnak." Ebből tavaly már semmi nem lett, "a világban történő helyzetre reagálva" fújták le a rendezvényt.

Hozzátették azt is, 2021-ben Pécsett is megszervezik a felvonulást, azaz tervükről továbbra sem tettek le.

A járvány miatt tavaly azt az aláírásgyűjtést is felfüggesztették, amelyekkel azt szerették volna kikényszeríteni, hogy Pécs balliberális városvezetése tartson közmeghallgatást a homoszexuális felvonulás ügyében.

Kővári János, a KDNP-ÖPE frakcióvezetője kezdeményezésére elindult aláírásgyűjtés papíralapú íveken zajlott, s rövid idő alatt több ezren csatlakoztak hozzá.

 

Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerint legkevesebb hatezer aláírásra van szükség a közmeghallgatás kitűzéséhez.

A világhálón ugyanakkor továbbra is aláírható maradt a homoszexuálisok felvonulása elleni tiltakozó petíció, amelyet eddig már több mint tíz és félezren írtak alá.

A jelek szerint a szervezők és támogatóik valóban nem tettek le tervükről, s szándékukban áll megszervezni idén a felvonulást.

Erre utal, hogy vidéki szervezetek és programok támogatására hirdetett adománygyűjtést a Budapest Pride, amivel "a vidéken élő szexuális kisebbségek láthatóságát és önelfogadását" szeretnék segíteni.

A szervezet célul hétszázezer forint összegyűjtését tűzték ki célul, ami össze is gyűlt.

A pénzt pályázati úton osztják szét a vidéki szervezetek és önszerveződő csoportok között, hogy ők is csatlakozni tudjanak a 2021-es fesztiválhoz.

Az említett adományon felül befolyt összeget pedig a Pécsi Pride szervezői kapják kézhez, hogy idén megvalósulhasson a pécsi homoszexuális felvonulás.

 

Képünk archív felvétel, a homoszexuálisok budapesti felvonulásán készült.

 


M. B. - Fotó: MTI (archív)