A véméndi Cseke Szilveszter lett ebben az esztendőben Baranya KicsiNagykövete

2023. november 15. szerda 11:26

A véméndi Cseke Szilveszter lett ebben az esztendőben Baranya KicsiNagykövete

A Baranya Vármegyei Önkormányzat Dísztermében rendezték meg kedden a Magyarság KicsiNagykövete Program vármegyei díjkiosztóját. Baranyából idén is több száz általános iskolás mérettette meg magát, közülük került ki a vármegye „KicsiNagykövete" és három „KicsiAttaséja", akik az országos döntőben képviselik majd Baranyát. 

 

 

A világon egyedülálló a Magyarság „KicsiNagykövete"Program, melyet idén is a 10-12 éves korosztálynak hirdettek meg az ország minden vármegyéjében.

Baranya idén második alkalommal csatlakozott a versenyhez. A fiataloknak három fordulóban kellett bizonyítaniuk, hogy mennyire jól ismerik településüket és vármegyéjük nevezetességeit. A döntőben a zsűri a legjobbak közül választotta ki a vármegye KicsiNagykövetét, valamint négy KicsiAttaséját(kultúra, agrár, sport és zöld kategóriákban).

Idei évben a véméndi Cseke Szilveszter képviselheti Baranyát KicsiNagykövetként, a kultúra területén a palotabozsoki Szitás Máté, a sport területén a harkányi Horváth Katica, az agrár kategóriában a pécsi Lónay László lett a KicsiAttasé.

Idén először adták át a KicsiZöldAttasé elismerést a szintén Harkányból érkezett Venczel Arnold Gábrielnek.

A díjazottaknak egy Margit-szigeti kincskereséssel egybekötött parlamenti látogatásra is lehetőségük lesz. A Baranya Vármegyei Önkormányzattól pedig egy laptopot kaptak.

Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke a díjátadón elmondta,büszke arra, hogy a Magyarország KicsiNagykövete Program Baranyában a legkisebb településen élőket is meg tudta szólítani.

Az elnök reményét fejezte ki a tekintetben, hogy a fiatalok büszkén őrzik majd közösségeik hagyományait és értékeit. A vármegyei vezető köszönetet mondott a felkészítő pedagógusoknak és a szülőknek, hogy támogatták a gyerekeket a felkészülésben.

 

Forrás: Baranya Vármegye Önkormányzata