A tanévvel együtt befejeződött a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola felújítása

2022. június 21. kedd 09:04

A tanévvel együtt befejeződött a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola felújítása

Befejeződött a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola épületének 2020-ban elkezdett felújítása. A tanévet lezáró hálaadó szentmisével és a végzős diákok ballagásával összekötött, június 17-én megtartott ünnepségen Felföldi László megyéspüspök áldotta meg az iskola megújult épületét, valamint az intézmény diákjait és dolgozóit. 

 

 

Az ünnepségen jelen volt Pávkovics Gábor polgármester, Bacsmai László plébános, Fekete Zoltán káplán, Murber Zoltán egyházmegyei gazdasági igazgató, Merényi Andrea egyházmegyei közoktatási munkatárs, valamint Wébel Zsolt református lelkész.

 

A Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola udvarán megtartott ballagási ünnepségen Felföldi László pécsi megyéspüspök köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájának és áldozathozatalának köszönhetően megvalósult, hogy ebben a megújult térben a következő nemzedékeknek is fejlődhet és formálódhat az élete és sorsa.

 

Az iskolaépület 1 milliárd forint értékű felújítása során kicserélték a teljes villamos hálózatot, a vizesblokkokat, új fűtési rendszer építettek ki, valamint a tornaterem is új padlózatot kapott. Megújult az épület homlokzata, átalakították és korszerűsítették az udvart, ahol új kerékpártárolókat is létesítettek. Ezek mellett az oktatást segítő eszközöket is modernizálták, melynek részeként interaktív táblákat telepítettek a tantermekbe.

 

Az épület megáldását követően az ünnepség a mohácsi fogadalmi templomban folytatódott, ahol hálaadó Te Deum szentmisét mutatott be a megyéspüspök. A liturgián koncelebrált Bacsmai László plébános.

 

A ballagás egy gyönyörű kezdet, egy teljesen új időszak a sorsotokban - fordult a végzősökhöz a főpásztor. Adjatok hálát azért, amit kaptatok, bátor szívvel merjétek a valóságot látni a teremtett világban, az emberi életben, a világ dolgaiban és merjétek meglátni a saját magatok valóságát és Isten valóságát. Azt az életet, amit kaptatok, áldással és szeretettel éljétek meg. Adjunk hálát Istenünknek az egész tanévben kapott jóért és kérjük, hogy kegyelmével továbbra is kisérjen, vezessen titeket - adta útravalóul a ballagó diákok tarisznyájába a pécsi megyéspüspök.

A szentmisét követően elismerésekkel jutalmazták a tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtott diákok munkáját.

Forrás: Pécsi Egyházmegye - Fotó: Hegyi László