A sátorhelyi oviban tartottak bűnmegelőzési előadást

2018. szeptember 18. kedd 15:16

A sátorhelyi oviban tartottak bűnmegelőzési előadást

Ismert mesék alapján, az írott és íratlan szabályok betartásáról tartott előadást a rendőrségi szakember. 

 

A Mohácsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója hétfőn a Sátorhelyi Óvodában tartott bűn- és baleset-megelőzési előadást. 

A látogatás célja az volt, hogy a gyerekek ismerjék fel azt, hogy az utasítások és szabályok nagy része az ő biztonságukat, egészségük megóvását szolgálja. Közösen megbeszélték, hogy a mindennapokban hol találkozhatnak szabályokkal, illetve, hogy mi történik akkor, ha nem tartják be azokat. 

Ernsztné Csáki Melinda rendőr főhadnagy ismert mesék alapján összegyűjtötte a gyerekekkel, hogy melyik mese főhőse, milyen szabályt szegett meg, és emiatt milyen bajba jutott.

A főbb közlekedési szabályok megismerése szintén szerepet kapott a foglalkozáson. Az óvodában lévő „papír" zebra segítségével gyakorolták a helyes körülnézés sorrendjét, ahogyan a gyalogos-átkelőhelyen való dinamikus átkelést is.

Az előadás végén a gyerekek színezőt, láthatósági mellényt kaptak, és a szakember búcsúzóul felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy a foglalkozáson hallott dolgokról ne feledkezzenek meg az óvodán kívül sem.

 

Forrás: BMRFK