A rendőrség szerint fegyelmezetten viselkedtek a busók - Egy kis télűzés azért belefért

2021. február 16. kedd 16:05

A rendőrség szerint fegyelmezetten viselkedtek a busók - Egy kis télűzés azért belefért

Bár a busójárás idén hivatalosan elmaradt, semmilyen programot nem tartottak meg, jó néhányan mégis maszkot öltöttek - amit nem is tiltott semmi. Megkérdeztük a rendőrséget, volt-e valamilyen probléma a járványügyi előírások betartásával.

 

Ahogy azt előre borítékolni lehetett, annak dacára is sokan beöltöztek az elmúlt napok során, de különösen vasárnap, hogy egyetlen hivatalos, a busójáráshoz kapcsolódó programot sem tartottak meg Mohácson.

A busó márpedig mindig busó, még akkor is, ha a járványügyi előírások betartása érdekében idén nem fogadhatott vendégeket a város.

Viszont például azt, hogy kettesével-hármasával beöltözve járják a várost, vagy tíz főnél kevesebben összegyűljenek az udvarokban, magánházaknál, semmilyen szabály nem tiltotta, így természetesen ezekkel a lehetőséggel jó néhányan éltek is.

Megkérdeztük a rendőrséget, milyen tapasztalataik voltak. 

Azt válaszolták, hogy a rendőrség országos göngyölített statisztikát vezet. A rendőri intézkedések aktuális adatairól az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóján, illetve a koronavirus.gov.hu oldalon lehet tájékozódni. (Utóbbin az egyes településekre vonatkoztatható adatokat nem közölnek - a szerk.)

Annyit viszont megjegyeztek, hogy "a rendőrség a hétvégén is a szükséges és megfelelő létszámmal biztosította a közrend védelmét Mohácson. Általánosságban elmondható, hogy fegyelmezettek voltak a busók."

 

 

M. B. - Fotó: MTI/Sóki Tamás (archív)